Kirje 1920-4-8, Helsinki

Rakkaimpani! ”Kiitos kaikista antimistasi, joista sain kotona käydessäni nauttia. Lähtökiireessä jäi minulta sinne pöydälle oven avain ja laatikon avain sekä harmajakantinen K. Haatajan vuokralakia koskeva kirja, jotka kaikki tarvitsisin täällä. Ole hyvä ja lähetä ne ristisiteessä. Avaimet luulen sopivasti mahtuvan kirjan sivuun lehtiä vasten olevaan uurnaan. Pane ne ensin päikkäin paperin sisään, jonka sitten upotat mainittuun uurnaan. Puimakoneen maksoin Ylivieskaan. Heinistä sain 5888 markkaa ja panen veroja varten juoksevalle tilille.Tänään olin pääministerin luona ja tahtoi hän minua kovasti rauhantekoon Wenäjän kanssa. En luvannut, sillä muistin teitä. Huomenna mennee joukko pohjalaisia pyytämään maaherran vaihdosta. Täällä on näet Pellervopäivillä väkeä ja kuuluvat he yksimielisesti kannattavan minua sille paikalle. Kuten olen minä sanonut, että sen minä otan jos tarjotaan. Enempää en ehdi Syd. terveiset Kyöstiltäsi”
JK. Wieno oli surullinen, kun sanoi äidin näyttävän entistä väsyneemmältä”