Kirje 1928-3-10, Kotona

Rakkaimpani! ”Kiitos kirjeestäsi. Onnea syntymäpäivänäsi. Hän Korkein suojatkoon Sinua ja johtakoon kaikessa, sillä mitä ikinä teemme. Hän näkee kaiken.Niin Ituhan antoi oriin ja Weikko ookasi kauan syömään. Waan tuli niin kovat yöpakkaset, että talli tahtoo olla kylmä. Iisakki aikoi sen kynnyksen alusen tukkia. Onhan niin, että öisin talli on lämmin, kun kaikki hevoset ovat, mutta päivällä oli minusta kylmä. Pakkasta on 15 astetta ja taivas niin kuulakkaan kirkas, että taitaa tulla pitkä kevät. Ei voinut mitenkään ajatella ladon kattamista, sillä miehet sanoivat käsien palelevan, vaikka on lapaset ja kinttaat.
Lukurenkaassa on Katri Ingmannin kirja ”Lahjakas tyttö”. Kyllä se on somas kirja nykyajan elämästä. Minusta aivan pelottava, vaikka en ole lukenut kun pikkuisen matkaa. Onko tämä kirjoittaja sinun toverisi tyttö?
Weimme voita kauppaan 212? kg a 12 1/2 ja vielä saamme samanlaisen kirnuuksen. Myymme niin näemme kuinka suuri tappio on meijeritilissä. Tänään rupeavat tytöt kantamaan vettä pois kellarista, kun sitä lykkäsi taas ja löyhkäsi kovasti Kaihoten omasi”