Kirje 1907-10-3, Helsinki

R.K. ”Minullakin on tahtonut olla vähän ikävä, kun on pitempi aika, kun en saa kirjeitä ja samoin taitaa olla sinunkin laita. Koeta nyt syödä ja maata, että voisit Kertun verettömyyttä korvata jälestä päin. Eihän ole kumma, jos hän on kalpea, kun olet ollut niin heikon puoleinen vaan kun hän on terve ja saa ravintoa niin kyllä hän siitä paisuu. Onhan se kumminkin tavallisen raskas tyttö, joten toiveemme sen vaurastumisesta voi toteutua piankin.Minä tapasin eilen Pettersonin Edvardin rouvineen kadulla ja käskivät he sanoa sinulle terveisiä. Olen käynyt siellä pari kertaa vaan en ole nähnyt Ollin siskoa. Se Hukka Mari näkyy olevan heillä palvelijana. Eikö siellä isää ole käynyt teitä katsomassa laisinkaan. Supistan kirjeeni tähän ja luultavasti en kirjoita enää tällä viikolla, ellen saa teiltä. Terveisiä nupukoille ja emännälle. Panen osoitteen sinulle, vaikka sisältö on suureksi osaksi muille. Wienolle on tietysti riemu, kun saa avata kirjeen Isältä”
R.K Wai on siellä löytynyt minun erehdykseni pankin kassassa. Kyllä minusta tuntuikin se tuiki mahdottomalta, vaan muuhan ei auttanut kuin maksaa, kun en muistanut eikä ollut kirjoissa. Ottakaa se sieltä jos tarvitsette tai antakaa olla vararahastona marraskuun tarpeisiin. Kummallista, ettet maininnut keskiviikkona, kun saitte minulta 200 mk vai eikö se ollut vielä tullut. Marraskuun alussa on isot tarpeet, vaan luulen niistä suoriutuvani, sillä saan vielä palkkaanikin 500 mk voistakin tulee lisää. Te taidatte tulla toimeen kun saitte minulta, isältä ja pankistakin. Kyllä minua se pankkiraha mietityttää, sillä tuntui niin kovin raskaalta maksaa silloin. Emännälle ei siitä tarvitse puhua, sillä hän luulee, etten huolehdi kyllin asioista.
Jennin pitää saada emännän pois navetasta, sillä minä en salli sitä, että se siellä hyppää. Ellei niin aiota, niin tapetaan pois vasikat ja juotetaan sitten kun minä tulen. Toteuttaa ei sitä tarvitse, jos olette päättäneet joitakin juottaa, sillä ovathan syysvasikat parempia ja voihan Jenny tarjoutua sen tekemään, niin kyllä se helposti siirretään Idalle. Minun pitää lähteä taas istuntoon, sillä oli väliaikaa vain 1 1/2 tuntia. Lämpöisin terveiseni teille kaikille Kyöstiltäsi Anna Junnulle toinen kirje”