Kirje 1907-10-9, Helsinki

R.K. ”Toivoin saapani sinulta tänään kirjeen, kun Jenny eilisessä niin sanoi, vaan turhaksi nään toiveeni. Kirjoitan kuitenkin, ennen kuin saan sieltä, sillä siellä päin, kun olet vielä heikko, lienee ikävä pahempaa. Kyllä tuntuisi pahalta, ellei Junnu olisi siellä auttamassa.Jenny kirjoitti, jos apulannat on heti maksettavat. Minä en tiedä sitä millä kaupalla ne on ostettu, vaan luulen ettei ne ole maksettava enne kuin 3 kuukauden kuluttua. Kirjoittakaa, jos tarvitsette rahaa. Arvattavasti sille Maijalle tulee maksaa ennen tuloani palkka. Koettakaa saada hänelle joku päivä vapaata ennen lähtöään ja laittakaa ainakin Pakolaan asti viemään. Muistaakseni hän on saapa 95 mk. Kirjoista sen näet.
Kyllä minua ei huvita tämä edusmiehen toimi, sillä tuntuisin niin kuuluvani sinne kotiin, vaan onhan vain kolme viikkoa aikaa jäljellä, jolloin sinne pääsen. Woista saan täällä enempi kuin Englandissa ja tykkäävät niin, että ne maksaisi päällekin 2:60 p, jos pyytäisin. Olen kumminkin siihen tyytyväinen, kun kotipunnituksella saan sen. Luulen, että tänne voimme menestyksellä lähettää pitempäänkin. Valiokuntatyötä on kovasti, joten täytyy nytkin lähteä iltaistuntoon.
Joko siellä Kerttumme rupesi voimistumaan. Elämänsä ja voimansa riippuvat sinusta, joten toivon, että koetat ravita hyvin itsesi meille kaikille iloksi. Osaako Weikko kaivata minua vielä ja joko hän ruvennut puhelemaan. Markkinoilta ostin minä lapsille hevosia. Ajattelin lähettää myös omenoita, vaan en ole saanut vielä sitä aikaa. Woikaa mitä parhaiten toivoo kaipaava Kyöstisi”