Kirje 1907-9-13, Helsinki

R.K. ”Arvattavasti tänään saan minä teiltä kirjeenkin, vaan aloitan nyt jo aamusta lähtien vastausta. Ensinnäkin saatte lähettää tästä lähtien voin tulemaan tänne, sillä minä olen tehnyt voikaupan asuntorouvani kanssa. Hänellä on niin suuri ruokala, että menee noin dritteli viikossa voita, jos te voisitte sen saada, niin olisi mainio asia. Heti ensimmäisestä drittelistä saan 2:50 p kilolta. Olisin saanut 2:60 p vaan en tahtonut tinkiä ennen kuin näkevät, että voi on hyvää. Minä luulen, että sen saatte lähettää heti, kun dritteli tulee täyteen, olkoon mikä päivä hyvänsä, sillä ne ei taida voijunassa kuljettaa muuta kuin Hangon voita. Minä luulen kyllä, että Korva ottaa toimittaakseen sen asemalle, ettei aina tarvitse omalla tuoda. Sen saa osoittaa aina minulle, sillä kyllä minä joudan käydä sen hakemassa. Ilmoittakaa sitten minulle aina drittelin kuoren ja sisustan paino, lähetyspäivä jne. Rautatierahdin voin maksaa täällä, joten ei mene kuin 10 p punnituksesta ja rahtikirjasta. Pankaa merkki myös päälle.Sitä Esan tyttöä minä en ole löytänyt. Minä kysyin sinulta osoitetta ja sanoi, ettei se ollut siellä paikassa, kun minä luulin, vaan sinä vastasit vain, ettei Esa muuta tiennyt. Kirjoittakoon nyt Esa sille tytölleen, että ne vaatteet ovat Rauhankatu 9 portista oikealle neiti Salon luona. Minä jätin ne sinne. Luulin sen olevan Nikolain 7 vaan se oli erehdys. Sen lisäksi kävin minä samalla kadulla kahdella leipurilla, vaan ei löytynyt. Noutakoon ne itse, kun kuulee missä ne on. Tämän viikkoa on täällä ollut kauniit ilmat. Kuinkas siellä. Kortteeri, sitten kun tässä on tehty muutoksia alkaa tyydyttää aika lailla, joten ei ole murisemista, kun ottaa huomioon, että hinta on jokseenkin halpa 100 mk/kuussa. Lähden nyt istuntoon ja jatkan sitten, kun saan teiltä kirjeen. Aivan oikein kirjeesi oli pöydällä, kun tulin istuntoon. Kiitos siitä! Mitään erikoisempaa ei minulla ole täällä.”