Kirje 1908-10-1, Helsinki

R.K, nupukat ym. ”Waikka arvattavasti huomenna saan teiltä vastakirjeen, niin kirjoitan kumminkin tänään, että tulisitte toimeen tilissä väen kanssa lauantaina. Minä en ole saanut vielä viime drittelistä maksua, vaan kun sain tänään palkkani 225 mk, niin panen siitä teille 200 mk. Eipä se Palosaari Lauri kirjoittanutkaan minulle, vaikka oli aikonut.Minähän en usko uniin, vaan nyt eräänä yönä lähti minulta hammas ja paljon verta unissa niin ajattelin, että jokohan tuolla on kotona joku sairaana. Nuo sairaudet ja alinomainen valvominen tekee sinut heikoksi. Onhan hyvä, kun voi ulkohommissakin olla, vaan pääasiahan tietysti on, että ne nupukkaraukat saavat olla niin paljon kuin mahdollista ympärilläsi, sillä niihin alkaa jo pystyä kaikki, kun ovat niin havaintokykyisiä.
Antaa vain Erkin ja Jaakon olla riihillä, sillä toivon, että ne ovat rehellisiä ja kunnollisia työssään, ellei joku luotettava mies olisi saatavana. Kyllähän sitä pitää 1 mk maksaa ja miehille ja kyntäjille tietysti enempikin. Ottakoon Iisakki vaikka Heikki Junttilan kyntämään, sillä se on hevosille hyvä ja muuten kunnollinen kyntäjä. Ellei sitä saa niin voisi Tapanin Mattia kysyä. Torppari Heikki ja Wille on tietysti paraita, vaan eivät he malta paremmilta tienesteiltä. Koneriihessä täytyy olla Iisakin. Koettakaa nyt sille Panulle hakea apua. Ehkä se olisi paras viedä sinne Ojalan setän hoitoon. Jos Wille ei ole myllyssä, niin vaatikaa häntä viikoksi kyntämään, kun ei ole tehnyt päivätöitään. Siellä Korpihaalla saisi karhita, jos ne pellot kantavat vain hevoset.. Arvelit, ettei mättäät tule siellä oikein kuokituksi. Onneksi toisella puolella ei niitä olekaan. Loppuviikolla lähetän taas rahaa. Nyt pitää lähteä istuntoon. Parhaimmat terveiset Kyöstiltäsi.”
Osta Wienolle jo pehmoinen rihvelitaulu, että saa piirustella samoin pehmoisia rihveleitä. — Ostin teille voittoja Oulun arpajaisiin, vaan luultavasti ette voittaneet mitään. Aatteen vuoksi teidän täytyy laittaa jotain Ylivieskan arpajaisiin ja ostaa myös ennakkoarpoja. Aina kun panette drittelin, niin ilmoittakaa lähetyspäivä ja numero ja paino. Lähetän taas rahaa heti, kun saan vaikka onhan tässä taas ruokalan ja kortteerin maksu, vaan kyllä koetan saada teille minkä voin. Kuukausi on enää aikaa niin sitten voimme taas työmme paremmin tasata.” —