Kirje 1908-10-1, Nivala

R.K! ”Nyt on ensimmäinen päivä lokakuuta ja sinun ei siis tarvitse olla enää kuin neljä viikkoa. Kyllähän tämä jo pian menee. Tiistaina tuli perunat ylös ja kyllähän se oli hyvä, sillä eilen rupesi satamaan oikein rouvisti. Leppälän Ida, joka meille haettiin Kertun ammaksi ei taida oikein menestyä, sillä Kerttu ei salli sitä lähellekään tulevan ja siten emäntä tulee kiusatuksi, joten minun navetassa käyntini taisi jäädä siihen ja se olisi minulle niin kovin hyvä, ettei aina tarvitsisi olla niin huoneeseen sidottu.Ne Pörhölän sisarukset ja Hakulan Hiljat saavat taas meiltä jäädä, sillä kierroksessa on toisia vankempia. Toinen olisi karjakkokoulun käynyt ja toinen Ruuskanperältä. Saa nähdä joko nämä nyt tarttuivat. Sen viimeisen 100 mk, jonka Jennille laitoit, vei hän suoraan postista Niemelään.
Iisakki käski sanoa, että Knuutin Heikillä on jo hevonen. Wienon silmä on jo parempi. Sitä on koetettu hautoa boorivedellä, joka ei näytä olevankaan paha. Ruvet on jo melkein parantuneet. Panen tämän postikortin sinulle, kun minä muistele, että sinä olet jo tämän maksanut, joten ennen käskyäsi emme rupea maksamaan.
Tuumasimme Jennin kanssa, ettei juoteta vasikkaa Idalle, sillä hän tarvitsee muutakin niin tärkeästi. Nyt taas Ida on ollut kovin sairaalloinen. Voi kun hän uskaltaa mennä naimisiin ja Erkki ottaa, sillä häntä vaivasi taas sama kuin ennekin eikä mene lääkäriin.
Jo kolme pellavapäätä nousee vuoteesta ja kysyy mitä äiti tekee. Weikko käskee sanoa isälle, tulkaa Weikon luo ja Wieno käskee sanoa, me Kertun kanssa odotamme isää kotiin. Nyt pyydetään voileipää, joten lopetan tähän. Lämpöisillä tervehdyksillä eukkosi ja lapset”