Kirje 1908-10-6, Helsinki

R.K! Kiitos kirjeestäsi! Kirjoitan täältä setälle, sillä jos hän Panun tuomitsee kuolemalle, niin mitä siitä enää Nivalaan haalaa. Eilen oli meillä tiukka päivä. Pidin pisimmän puheen, mitä olen eduskunnassa pitänyt. Lähetän sen Liittoon vaikka tuleehan siitä monta palstaa. Aion ruveta nyt lopulta puheliaammaksi, kun puhe jotain auttaa.Jos on sadepäivä niin laita Iisakki Heikin ja Samelin kanssa pesemään se talli. Ei lysoolin räiskytys mitään merkitse vaan vesi. En ehdi Iisakille nyt kirjoittamaan, sillä ajattelin Klaaselle saada lapun ja onhan tässä kiirekin, kun tunnissa pitäisi saada kolme kirjettä ja syödä. Wai jo siellä Weikko isää jäljittelee. Hyvä on tietää tuo edeltäpäin, että tietää ruveta huonoja eleitä karttamaan.
Mainitsit lapsettomuudesta. Minä en uskaltaisi ajatella kotiamme lapsettomana, vaikka voihan niistä suruakin koitua, niin kuin moni vanhin on saanut kokea, vaan terveenä ja nöyränä nähdä niitä on onni, jota uskon lapsettomien hirveästi kaipaavan.
Sanoin, että vaatia Wille kyntämään viikoksi. Lienettekö sen tehneet. Joko navetta on laitettu? Iisakki kysyä tarvitseeko kotivainiota karhita. Minä luulen, että se pitää kylvää kauraan ja silloin sitä ei tarvitse karhita. Sen kolmikulmaisen saran saisi aurata. Samoin ne kedot pajan luona, jossa hevosia on syötetty. Parhaimmat terveiset teille kaikille Kyöstiltäsi”