Kirje 1908-10-9, Helsinki

R.K ”Waikka minulla ei ole mitään erikoista sanottavaa, niin tulen kumminkin sunnuntaitervehdyksille luoksenne. Kyllä teidän täytyy hankkia joku pystyvä mies sinne navettaan muutamiksi päiviksi. Niistä halkaistuista rimoista saa parhaita tukiseipäitä parsiin. Koettakaa Heikki Sarjaa saada, sillä torpparit näyttävät meidän työtä vierovan, niin ei huoli vaatia heitä. Enpä minä olisi oikein suonut Laitos poikaa kyntämään, sillä hän on niin raskas hevoselle, vaan täytyyhän sitä itsekin pitää epämieluisia. Panusta kirjoitin setälle ja käskin ampua, jos on vakuuttunut, ettei siitä hevosta tule.Huomatkaa, että dritteli viipyy aina 3-4 päivää matkalla, joten pitää aina toimittaa ajoissa matkaan. Kyllä minä Jennille koetan puukengät hakea ja tuoda tullessani vaan sitä separaattorin kumirengasta en saa täältä vaan pitää Turusta tilata.
Lauantain Liitossa on lausuntoni oppivelvollisuusasiasta. Vähiin täällä voi työn tulokset taaskin mennä. Katsopas, ettei ne varsojen karsinat olisi kovin likaiset. Jos on kovin märät, niin ei silloin auta, kun pois veto. Päätallissa on kuitenkin niin paljon, ettei siihen tarvitse ryhtyä. Mistä te sen pyhäjärvisen yhytitte? Onkohan tuo sitä lajia, että tyytyy meidän oloihin. Onhan Wilmi jänätti? tyttö, joten on toivoa, että se on oppinut kunnon karjakoksi.
Kun minä viikko sitten kirjoitin osuskauppaan heinänsimenistä, enkä ole saanut vastausta, niin käykää kysymässä. Tarjous oli 80 p kilota. Enempää en ehdi. Parhaimmat hyvät huomenet teille kaikille Kyöstiltäsi.”