Kirje 1909-6-23, Helsinki

R.K. ja lapset En aikonut enää kirjoittaa ennen tuloani vaan kun kysyit töistä, niin täytyy vähän pistää mustaa paperille. Se haan aita täytyy aidaksienkin takia jättää latomatta, vaan käske miehien käydä murtamassa sitä niillä niityllä olevilla koivuilla, ettei sinne eläimet pääse. Se Takanevän ladon lattia saa olla niin kauan kun tulen, sillä sen voi sadeilmalla sahata katon alla.Sitä Jannea ja Adaa saa pitää kasakkana, jos he haluavat olla, niin kauan kuin tulen. Takanevan laiteella on semmoista ajoa, jota saattaa luoda, kun hevosmiehetkin menevät ja sitä Takanevalle menevää tien ravia saisi myös isontaa ja Pikku niityn kohdalla sitä lasku ojaa aukaista.
Jos niittymadot vain rupeavat vahinkoa tekemään niin käske kylvää niittokauraan kokonaan se uudismaa Vehkalan takana vaan muussa tapauksessa saa se olla rukiiseen niin kuin on puhuttu. On siinä jo työtä ja vainiolla on lisää ojan kyntöä.
Minä lähden tänään Suomenlahden toiselle puolelle Räävelin kaupunkiin, johon useita edustajia menee huvimatkalle. Se ei maksa kuin 12 mk ja onhan nähtynä tuo vanha Tallinna, varsinkin kun en ole aavalla merellä juuri paljon ollut koskaan. Huomenna Juhannuksena palaamme. Lämmitä torstai-illaksi sauna, että saamme Weikon kanssa reppasta uudella vastalla. Terve ja näkemiin Isältä”