Kirje 1909-9-22, Helsinki

R.K. ja lapsukaiset ”Isällä on nyt harras ikävä, kun ette isälle kirjoita, vaikka osoitteeni tiedätte. Lähetän tänään Niska-Paavon mukana muutamia omenoita terveisiksi, vaan sitten vasta tullessani tuon tuliaiset, jotka lapsille lupasin.Olen kuullut, että siellä on kauniit ilmat. Käske siis Heikin vetää Takanevan ohrat ja puida heti. Koska tulette siellä olemaan vielä viikkoja niin taitaisi olla käytännöllistä, kun Heikki panisi joskus myllykuorman ja käyttäisi Mehtälää varten. Hevosillekin saisi sitten tehdä apetta, joka olisi tarpeen, kun aurataan ja kynnetään.
Panen tämän kirjeen sisään 10 mk vaan huomenna lähetän Jennille 200 mk ja silloin kehotan hänen antamaan Sinullekin, että saat sille Junttilan Heikin veljelle antaa. En tiedä kuinka paljon hänelle olisi kohtuus, vaan voit tuumia eikö 5-6- mk ole kohtuus viikolle. Se Kemttin? poika olisi kyllä auratoverina parhaanlainen, vaan kun on mennyt niin menköön.
Aika kuluu, vaikka työ tuntuu toivottomalta. Jos räme on niin kuivunut, että saatte ojata, niin Junttilan rajalle luotava viemäri olisi tärkeimpiä vaan jos meidän kohta tulee luoduksi, niin täytyy Mehtälän Mikkoa hätyyttää myös omansa luomaan, ettei vesi jää sinne seisomaan. Ristikankaisetkin olisi velkaa, joten saisi niitäkin vaatia sinne. Käske Heikin käydä. Viemärin tulee olla 3 pistoa ( 5172 korttelia) syvää, kuten ennekin ja palkkaa 20 p syleltä. Kirjoita nyt pian, sillä pitkä on aika odottavalla. Toivon parhainta vointia. Lähettää lämpöisimmät terveiset teille Isä”