Kirje 1909-9-23, Helsinki

R.K. ja lapsukaiset ”Sain tervetulleen kirjeenne nyt vasta, vaikka se oli eilen tullut, sillä se oli unohtunut Alkion taskuun. Kirjoita aina kortteeriin Wilhonk. 6 Rautatien hotelli, niin saan sen heti käsiini. Antakaa Myllykankaalle aura lainaan, sillä meillä on kaksi, joista toinen Heikkilässä ja lisäksi Myllykankaan auraus on kivetöntä.Mitä muuraukseen tulee niin kyllä se olisi saven ajon takia muurattava, vaan en minä tiedä saako Penssari ulos savua. Koettakaa saada hänet tai Liikalan Pekka. Penssarille ei tarvitse maksaa, sillä hän on velkaa ja samoin Pekka. Kun ohrat tulee pois navetalta ja auraus päähän, niin sille Heikille täytyy antaa aikaa korjatakseen navettaansa ja olkoon sitten marraskuussa sen sijaan.
Koeta tuumia Heikin kanssa tietäisikö hän renkejä ja sopishan kysyä lähtiskö Heikki talveksi Heikkilään. Minä en ole ottanut muuta kuin Iisakin. Kulettakaa poikivat lehmät Heikkilään, sillä voita tarvitaan, kun sain täällä hyvän kaupan.
Kyllähän minä olen arvannut, että lujalle se ottaa ero lapsiin. Minua käytiin juuri pyytämässä neuvottelemaan senaattorin kanssa nykyisestä asemasta, joten en ehdi enempää. Tummat ovat ajat ja yhtään ei ole paremmasta tietoa. Hyvästi taas. Näen sieluni silmillä Teidät kakki rakkaani. Lämpöiset terveiset teille Isältä”