Kirje 1910-5-19, Helsinki

R.K! ”Sunnuntaitervehdys. Wai ovat siellä tyttöset pysyneet Mehtälässä. Kenties emäntä on sallinut olla niillä vieraita, koska viihtyvät. Minusta on erittäin hyvä, että Weikko on tullut Kalervolle seuraksi.Kun ohra tulee tehdyksi, niin täytyy silloin ryhtyä aitoja korjaamaan ja perunan istutuksen jälkeen ojia luomaan ensin siinä uuden luuvan takana. Toivon, että heti kuukauden ensi päivinä olen kotona ja voi se tapahtua hieman ennenkin, jos hajoitetaan kuten luultavaa on.
Tänään saimme miljoonajutut valiokunnassa valmiiksi. Sanopa Jennille, että käy pyörällä Mehtälässä sanomassa tytöille, että he tuputtaisivat halukkaaksi aina joka päivä laittamaan ammekylpyä ja siellähän voisi se niskahieroja käydä vaikka joka päivä. Sammalia saisi myös tytöt ottaa vaan eihän siihen ennen jouda, kun eläimet ulos tulee ja minä jo kirjeessäni varoitin, ettei saa liian aikaisin laskea polkemaan nuorta ruohoa.
Sen sanon teillekin, työtä on nyt paljon. En jouda paljon kirjoittamaan ja eihän se ole tarpeen, kun pian saatte koko miehen. Kyllä onkin taas mieleistä lähtö täältä. Sanoit olevan teillä yhden pikku possun. Antaa olla, jos ei sille ole halukasta ottajaa. Saapa nähdä pyrkiikö emäntä pois Mehtälästä heti, kun tulen. Parhain tervehdys teille kaikille Kyöstiltäsi. Kirjoita, jos jotain tarvitsette. Sama”