Kirje 1910-9-18, Helsinki

R.K! Kiitos kirjeestäsi! Wai niin niiden pikku possujen kävikin. Ihmeteltävän kevyt se emä oli. Wai jo särkyi toinen tillari taaskin. Ottakaa Iida, jos luulette hänen rupeavan. Palkkaa saatte luvata 190 markkaa, jolloin saa itse maksaa ulostekonsa. Kenties olisin antanut 200 mk, vaan tuntuu niin kuin se olisi ollut yhden vuoden pois. Kymmenestä markasta en tosin välitä vaan Ainalta ei käy vähentäminen ja niin ollen tulen sen maksamaan hänen tähtensä.Renkejä tiedustelen, kun tulen, sillä kauan emme viipyne ja jos rupeavat meitä urakalla pitämään, niin tulen käymään kotiin. Kun porsailla ette saaneet rahaa ja sika meni niin vähään niin antaa olla Kärenlammille maksamatta sen velan. Drittelit ja pata on kumminkin maksettava.
Jos Jenni ei ole käynyt Lanterilla niiden palkollisten maksuja sillä antamallani rahalla maksamassa niin käske sen käydä heti. Kuitit pitäisi niistä saada, että voisi antaa jokaiselle.
Woin saatte viedä Hirvoselle 2:50 markasta kilolta, vaikka en tosin ole vuosikauppaa lopullisesti tehnyt, kun vaadin 2:55 kilolta. Kenties kuulustelen täältä kun saan aikaan vakituista paikkaa.
Kun elot tulee kokoon, niin ottakaa ne perunat. Köserö täytynee jättää kotiin, sillä en viitsi heti lähteä, jos vakinaisestikin pääsisin, eikä sen myynti muuten onnistu, jos en ole mukana. Woikaupan tein, siis käske panna paloihin parikymmentä kiloa ja lähettäkää laatikossa L. Relanderille Tikkurilaan. Kesken drittelin täyttymisen ei tarvitse siihen ryhtyä. Kirjoita nyt heti, mitä tuumitte Iidan olosta. Harkitkaa tarkkaan ennen kuin outoja otatte. Hiljasta ei kumminkaan ole Ainille toveriksi. Erikoisempaa en nyt tiedä. Tervehdykset teitä kaipaavalta isältä.
JK. Jutikan noutaa muu mies, koskapa lähetti sanan. Se hinta 150 markkaa. Asun Kanervalla Konstantininkatu 26 eikä 24 kuten korttiin panin.”