Kirje 1911-2-12, Helsinki

R.K. ”Kiitos kirjeestäsi. Maksa heti Eemelille se henkivakuutus, sillä hän lienee omistaan sen maksanut. Seuraavaa maksua varten lähetän pian täältä rahan. Minulla ei ole mitään sitä vastaa, että Jenny vakuuttaa henkensä, vaan itse hän hyvin ymmärtää, ettei nyt käy kerta maksulla ottaminen vakuutusta.Sano Iisakille, että koettaa saada sen Heikki Raudaskosken urakalla karsimaan ne tukin latvat, vaan ellei hän rupea, niin täytyy ottaa muutamia miehiä ja käydä ne kokoamassa ja karsimassa heti kun on tukkilaisten tiet siellä. Sille vallesmannin rengille saat luvata 200 mk vaan ei kenkiä, jos hän tulee 1 pnä marraskuuta. Sano Iisakille kumminkin, että hän sanoo täsmälleen minkälainen talo meidän on, ettei rupea jälestä päin vaikertelemaan. Jos tahdotte hänet itse pestata, niin kysykää, josko hän on ottanut itse selvän talon tavoista, ettei kadu ja pyri kesken pois. Minusta näyttää se tavalliselta mieheltä, vaikka on tosin liian kova ajamaan. Sitä toista ei saa ottaa. Antti Hourulan kanssa saatte olla varuillanne, sillä en usko sen meillä juhannuseinettä syövän. Wähän täytyy sille tositarpeisiin antaa, vaan esim. uuden puvun laitto saa olla keväimeen. Fanni&Janne velkaantuvat nähtävästi, vaan täytyy niille antaa.
Kun se metsänvartija käy perimässä maksun seipäistä, niin tilatkaa ja maksakaa sille 10 markkaa 100 kappaleesta rimoja. Luulen maksavan niiden 10 p kappaleen. Pyytäkää sitä Aliisan isää niitäkin hakkaamaan. Sopikaa heti niin vahdin kanssa. Entisiä on, vaan ne tarvitaan Mehtälän luuvaan ja niistä tulee hyviä aitoja. Onko ne Junttilan miehet saaneet nyt savia siitä uudesta kolosta vai onko tullut vesi.
Kun Ukko tulee kotiin, niin on paras järjestää hevoset siten, että sen rattailla pyöritettävän tahon nostaa lehmien silppuhuoneeseen ja tekee yhden parren siihen nurkkaan. Se lattia on kumminkin niin heikko, että siihen päälle pitää panna uudet lankut tai laudat. Ehkä tämän kerkeää laittaa, kun olen kotona. Saatanhan tästäkin laittaa piirustuksen joskus. Sinne ei saa panna sittenkään aika hevosia, vaan ehkä joku niistä varsoista. Juna lähtee pian. Lähetän pian rahaa ja kirjeen. Parhain tervehdykseni kaikille Kyöstiltäsi”