Kirje 1911-4-24, Helsinki

R.K! Terve! Raskasta oli jättää kotini, kun näin tulehtuneet poskesi, jotka johtuvat nuorimman lapsemme kamppailusta. Odottelen jokainen päivä sähkösanomaa. Lähettäkää se heti kaikessa tapauksessa. Kyllä sen Korva tai Rahkolin telefoonilla toimittaa asemalle.Matka meni hyvin. Valiokunnassa olen ollut ja pitää vielä mennä tänään. Useimmat olivat saapuneet määrälleen. Oletko kuullut maalaisliiton iltaman onnistumisesta. Kaipasivatkohan minua? Sano sille Ruiskun tytölle mitä me maksamme kesältä. Lupaa 75 markkaa. Kengät myös jos hän vaatii. Aini pitää määrätä navettaan heti, kun paranee, että osaisi hoitaa karjaa samaan tapaan. Sano Jennille, että korilla pitää kuljettaa heinät samaan tapaan, ettei kanneta lattialle kuten ennen.. Tämä järjestys täytyy saada pysymään. Se on Jennin asia tällä kertaa pitää siitä huoli.
Perjantaiaamuna käskin Iisakin, Sampan ja Toivon mennä tyhjentämään Mehtälän aittaa. Pane evästä, että Iisakki voi olla yötä, jos tarvitsee. Samppa ja Toivo saavat tulla perjantai-iltana pois. Muista töistä puhun Iisakille, joten en niillä nyt sinua vaivaa. Jos näet kotiväkesi, niin pyydä, että ne särkisivät niitä kulmakiviä, joita isäsi lupasi minulle pienemmiksi, jotta saisi pirtin kiukaaseen ensi viikolla. Kenties löylyreikä on tehtävä samalle kantille kuin nytkin, vaan kun se tulee kyynärää ylemmäksi, niin voi sinne viskata löylyn lavoltakin.
Ole nyt varovainen viime aikoina nostojen ym. suhteen, jotta onnellisesti syntyisi pienokaisemme meille kaikille iloksi. Lähetä tämä lappu Korvalle. Se Sikosen ratas jäi kotiin. Jos sen Rahkolin tai Korva toimittaisi asemalle, niin sen ensi pyhänä toisi Saalasti tänne. Kirjoita nyt niin tiheään kuin jaksat, että kuulen teidän vointinne. Sydämellinen tervehdys Kyöstiltäsi”