Kirje 1911-5-19, Helsingissä

R.K! ”Kiitos kirjeestäsi. Kohta olen ollut kuukauden pois kotoa ja sinä olet samanlaisena, kuin lähtiessä. Tämä tuntuu hieman levottomalta. Alan jo melkein toivoa, että nämä 6 päivää, jotka olen poissa, köllöttäisit. Tulen nimittäin torstaina kotiin, kuten kirjekorttiin pistinkin. Mielelläni lähtisin ennenkin, vaan meidän valiokunnalla on niin hirveästi töitä, että heikoimmat nääntyy.Minä olen ollut terveenä. Silmäni tosin tahtovat uupua, vaan kun kävin tohtorissa, niin tasaantuivat nekin heti entiselleen. Jopa se oli hauska, että ne sisarukset tekivät kumpainenkin tammavarsan. Niiden kasvattaminen tulee paljon halvemmaksi ja tavallisesti saa terveempiä hevosiakin, kun saavat olla ulkona kesällä. Kirjoitin emännälle ja Wienolle. Minä lausuin kiitollisuuteni emännälle, että hän on sinua vartiomassa, sillä onhan se sydämellistä. Minä tiedän hänen ottavan vastuun kannalta sairautesi ja hoitosi. Kirjoitan muutaman sanan Junnulle, vaikka kyllä kai te siellä toimeen tulisitte ilman neuvojanikin. Pian siis tavataan. Sano terveiseni ympäristöllesi ja ota parhain osa niistä itse. Kaipauksella Kyöstisi”