Kirje 1912-3-15, Helsinki

R.K. ja pienokaiset ”Kiitos kirjeestäsi. Eilen lienette saaneet minun kirjeeni, jossa emäntää kehotin sairaalaan. Toivon, että vastauksen saan mahdollisimman pian tähän kysymykseen. Tietysti emme pakota, ellei hän halua, vaan itse saa asian ratkaista. Jos hän haluaa kamarissaan hautoa itseään niin täytyy ainakin toinen lapsien sänky viedä sieltä pois ja sitähän ei nyt tarvitse, kun minun sänkyä voi käyttää.Mitä lehmien lypsyyn tulee, niin sama asia on minuakin painostanut. Käske antaa apetta kaksi kertaa päivässä ja suurusta siis kaksi salkkaria kuten syksylläkin tehtiin. Meillä on olkia heiniin verrattuna runsaasti, niin voi koettaa tätä. Käske Iidan panna merkille, mitä se vaikuttaa tulokseen. Heinäannos on tosin ollut hieman pienempi kuin edellisinä vuosina, jolloin haaskattiin vaan ei liian pieni.
Jannen verolippu on tuukin alla pöydälläni. Andronoff kirjoitti tänne ja pyysi sammalia Mehtälästä. Sieltä en anna vaan olisi niitä Muhjalan ladossakin. Antakaa sieltä muutama säkillinen. Saa nähdä milloin pastorska on kimpussa sammalista. Minä lupasin sille Andronofiille 5 säkillistä. Ilmoitin sen kirjekortilla hänelle. Älä ota niistä maksua tuokoot keväällä takaisin.
Toivon jo huomenna tietoa emännän ajatuksista. Onpa hyvä, että se kodin parhaaksi näkee. Ei ole tullut tyttösille valituksi kortteja. Panen nyt Weikolle ja sitten täytyy Kertulle ja Wienolle vaan Kaino parka ei vielä korteista ymmärrä. Ehkä valokuvan avulla pysyy isä mielessä. Timon eroasia on nyt rovastilla vaan en tiedä onko se riittävä. Enempää en ehdi. Sydämelliset terveiset teille kaikille Kyöstiltäsi”