Kirje 1912-3-8, Helsinki

R.K. ja pienokaiset ”Kiitos tervetulleesta kirjeestäsi. Hanki Miina sinne avuksesi hetkeksi, ettet rasita itseäsi, kun et ole oikein terve. Sinun täytyy olla hyvin varovainen, ettei pahempaa seuraisi. Terveydellesi olisi tärkeä, että mielesi pysyisi reippaana. Toivon, ettei olisi vastoinkäymisiä. Minä ymmärrän, että ne koskee sinuun kovasti, jos sellaisia on.Kirjoitin Iisakille ja liitän sen mukaan. Lue se, huomaat huoleni. Älä anna niiden itseäsi rasittaa, sillä kyllä Iisakki yrittää järjestää niitä kykynsä mukaan. Heinät ja hirret ovat nyt saatavat. Kunpa olisin siellä niin luulisin asiat selvenevän yhdellä tai toisella tavalla. Se Jaakko Wauhkalan tili on kirjoissani selvä. Laske vain 10 p kuormalle ja vähennä otot niin on asia selvä. Toisten kanssa ei tarvitse lopputiliä tehdä kunhan panet ylös otot ja työt.
Pidä sitä päivä- ja kassakirjaa siinä lukitussa laatikossa, etteivät ole käsillä. En halua nyt työlistoja kirjoittaa, kun eilenkin puhuin niin paljon töistä ja Iisakin kirjeestä näät lisää. Kalolle lähetin hevosen ja muillekin korttia vaan en nyt jouda hakemaan. Kyllä minä muistan Kertun nuken vaan sain viime hetkellä muilta sen kortin. Olkaa nyt lapsikullat kilttejä ja apuna äidille, niin on isän hyvä olla.
Nimismies Wiljakkala ei ole lähettänyt minulle kuittia vaikka pyysin. Se on kyllä sama, sillä onhan minulla postikuitti. Saaapa nähdä tuleeko se nyt juovuksissa Nivalaan. En ehdi nyt enempää. Toivon teille sydämestäni hyvää vointia ja terveyttä piirtää kaipauksella teitä muisteleva Kyöstisi”