Kirje 1912-5-11, Helsinki

R.K. ”En muistanut eilen mitään kirjoittaa siitä separaattorin ruuvista. En voi sille nyt muuta. Vaan laita se heti, kun on siihen tilaisuutta Jaakko Pyyn luo. Tietysti on otettava se kaari ja ruuvi. Kyllä hän sen korjaa. Lähetän tänään sen separaattorin renkaan samassa postissa ja tullessani tuon niitä useampia. En saanut täältä siihen Mehtälän koneeseen.Puhuit kirjeessäsi niistä Mehtälän töistä. Ei suinkaan Timo ja Janne päiväläisinä hajota saveja. Päiväläisiä ei Mehtälässä pidetä muuta kuin Heikki ennen kuin tulen. Jos karjan kanssa täytyy niin suuria korjauksia haan aidassa tehdä, ettei niitä Eno saa, niin ottaa sitten Jannen, vaan varsinaiset meidän aidan latomistyöt tehdään urakalla sitten kun sulaa maa. Siellä Takanevalla, missä Junttilan Heikki ajoi ensin savea, ei saa sitä hajottaa ennen tuloani, sillä ojat täytyy puhdistaa ja kuokkia pyörtänöt ennen hajottamista. Tämä on tärkeä niiden tietää, vaikka en ole luvannutkaan sitä kenellekään työksi.
Täällä on nyt lämpöinen ilma. Toivon niin olevan sielläkin. Wietä lampaat jo Mehtälään, sillä kyllä ne elävät jo ulkona. Jennin lampaat kai on otettava samalla mukaan, jos hän niin haluaa. Warsoja voisi hetken aikaa pitää Jussilan vainiossa. Nuoret ym. saanevat haasta soraa suuhunsa. Toivon, ettei kotikarjaa tarvitse vielä ulos panna. Warota noin omasta puolestasi, että tekevät kunnollisesti kylvön, sillä ei nyt hätää sen kanssa ole, kun on toimessa vain. Miten lienette sopineet Emman kanssa. Jos jäi sopimus tekemättä niin antaa olla, kunnes tulen. Ehkäpä Nanni Enon kanssa tulee niin kauan toimeen ja sittenhän meitä on taas kaksi järjestämässä asioita. Jos sopivaa on niin voittehan ottaa omin päinkin, jos tahdotte.
Eikö siellä Huilu lahjoita poismenevän Hilpan tilalle hevosta. Käske Iisakin joka ilta ja aamu tarkastaa, milloin maito ilmestyy nisiin. Silloin varsoo noin vuorokauden sisään. Uskon sen tällä viikolla tapahtuvan, vaikkei toiset hevoset kanna yhtä kauan. Sen vahtaamisessa tarvitsisitte Enoa vaan ehkäpä se nyt tulee vahdatuksi muutenkin. Tärkeintä on, ettei varsa syntyissä vilustu. Warota Nannia, ettei se Okun poikaa anna niille mehtäperästen lehmille, kun se on niin nuori ja siellä on poikimistautia karjassa. Jos menet sinne niin älä mene varsoilla ei Riskilläkään, sillä ei niissä ole vielä takeita. Tuntuu niin mukavalta, kun ei ole kuin kaksi riskiä viikkoa tulooni. Kunpa ne kestettäisiin niin sitten voimme tasata kuormaasi, joka nyt on liian suuri. Toivokaamme! Lämpöisimmät terveiset teille kaikille kaipaavalta Kyöstiltäsi”