Kirje 1912-5-21, Helsinki

R.K ”En ole sinulle vihainen, vaan kiitän Luojaamme, että hän vielä kumminkin säästi sinut meille. Näen tässä vain niin naisten tavan, joka Jennille varsinkin on aina ollut ominaista, jotta kerätään kuormaa enempi, kun kärryihin kohtuudella sopii, josta johtuu tasapainon menettäminenkin.Lähetän tässä samassa postissa uuden kumirenkaan. Se on saman pituinen vaan vähän vahvempi. Pankaa se separaattorin öljyyn muutamaksi tunniksi ennen kuin asetatte sen päälle, niin se turpoaa ja venyy helpommin. Tämän kuun 30 pv tulen kotiin.
Maanantaina oli täällä Suomen Pankin valtuusmiesten ja tilintarkastajien vaali. Luonnollisesti en voinut valtuusmieheksi ruveta, vaan otin vastaan tilitarkastajan tehtävän. Sen saa talviaikana maaliskuulla toimittaa ja kestää noin 3 viikkoa. Kun olen täällä valtiopäivillä niin voi sen samaan aikaan toimittaa ja näin saan uutta kokemusta ja myöskin lisää sivutuloja. Tovereita on siinä kolme. Joonas Castren jäi nyt pois tästä tehtävästä.
Sano veljellesi Heikille, että tulen 30 p joten voi kokouksen puuhata, jos tahtoo 2 p kesäkuuta. Hän kysyi Jennin puolesta myös lehmää ostaa, vaan en minä tänne voi semmoisia asioita ratkaista. Katsotaan sitten kun tulen. Työ on kovaa. En ole viikkokausiin pannut ennen 12 nukkumaan. Enempää en ehdi. Lämpöiset terveiset Kyöstiltäsi”