Kirje 1913-3-30, Helsinki

R.K ”Kun en ehtinyt viime kirjeessäni antaa ohjeita puiden sahauksesta, niin kirjoitan nyt niiden johdosta ja panen ohjeet eri paperille, jotta voit antaa sahauttajalle. Sanoit Neerin vaatineen sahauttamisesta 35 mk. Sano nyt kun tulee toisen kerran, etten maksa kuin 30 mk, sillä en ole maksanut kuin 15 penniä pölkyltä, kun olen muilla korjuuttanut pinkkaan laudat. Ellei sillä ota, niin lähetetään renkiä korjaamaan ne, koska niillä on keväällä aikaa. Myöskin on mahdollista, että minäkin olen silloin kotona. Ainakin olen silloin, kun Jyrkän sahalla sahataan, joten en puhu nyt niistä mitään. Hyvä olisi jos Aittoperällä pääsisi ensimmäisinä esille ja se hyvä puoli Neerin kanssa sopimuksesta olisi, että ne tulisi varmasti sahatuksi, vaan vaatimuksensa on paljon.Jos Pihlajakankaan Antti ei ole tuonut niitä 10 puuta kotiin, niin ne voisi noutaa omilla hevosilla ja jos hän ei sano niiden olevan huomattavan suuria, niin saa ne viedä sahalle, sillä tuvan korotukseen käyvät vain suuret puut. Kysy myös Antilta kuinka monta pölkkyä niitä on. Miehillä lienee siellä nyt heinän ajo käynnissä. Kun se Jyrkkäkin on siellä, niin voisi sekin tarvittaessa olla hevosmiehenä. Siitä sahaushommasta kirjoitan toiste.
Myy nyt se sonni heti, jos saat 300 mk. Jos kevät on kovin pitkä, voi hinta halpua. Pane nyt sen hinnaksi 275 mk, niin kuulette mitä siitä tarjotaan. Onko niissä lehmissä nyt vikanaisia. Onko emäntä antanut Jennylle sen vasikan. Käske pankkipäivänä puhua, jos hän aikoo antaa, saa itse sen juottaa.
Wai synkkänä sisko palasi. Oli hyvä, että puhuit hänelle. Koetapa kysyä joskus paremmalla hetkellä, lähtisikö hän Mehtälään kesäksi. Se on vähitellen selvitettävä meidän, miten se kysymys ratkaistaan. Kirjoita nyt usein, että pysyisin rinnalla asiassa. En ehdi enempää. Lämpöiset terveiset teille kaikille ja erittäin Kalervolle, jonka syntymäpäivä nyt on.. Toivokaamme pojastamme kunnon miestä. Sano Wienolle, että minä kaniinien hinnalla ostan hyvän säästölaatikon jokaiselle. Hyvää vointia Kyöstiltäsi”