Kirje 1913-4-11, Helsinki

R.K. ”Eilen täytin 40 vuotta ja aloitin uuden kymmenen. Mitähän se tuo mukanaan. Jospa sen kuluttua ei olisi ikävämmät muistot, kun nyt sivutetusta vuosikymmenestä, jonka luen miehuuteni ajaksi. Kukaan ei sitä muistanut ja salassa halusin sen itsekin pitää.Tänään loppui pankin tarkastus. Sain niin paljon rahaa siitä työstä, etten odottanut. Ehkä laitan nyt uuden mustan puvun sen muistoksi. Waikka annan maalaisliiton kassaankin osan, niin varmasti saan nyt säästöön 1000 markkaa. Tämä meidän kesken. Ottaisin tuon toimen vastakin, jos vain saan. Wai on sinulla taas vastoinkäymisiä.
Vahinko, etten voi olla kuormaasi tasaamassa. Kolme viikkoa vielä ja sitten kannetaan yhdessä. Kirjoitan vähän Iisakille töistä. Toivottavasti saan sinulta huomenna kirjeen. Kylläpä on valitettava juttu, että osuuskaupassa kaikki muuttui kerralla. Pane sinäkin siihen Ervastin muistolahjaan. tekisi mieleni jaarittelemaan vaan muutkin velvollisuudet painaa päälle. Sydämelliset terveiset teille kaikille Kyöstiltäsi”
JK. Jatkan vielä kun Iisakin kirjeen valmiiksi. Eikö siellä jo tukin lasku ala, joten Jyrkällekin avautuisi työtä. Puhu tästä Iisakin kanssa jos mielestäsi Jyrkkä on liikaa. Sinne mökkiin joutilaaksi ei sitä käy häätäminen, joten täytyy pitää sitä silmällä. Jos olet Aiturin myynyt niin kenties on paras rahat säästää. Tai nyt muistin yhden menon. Anna Kotilan Sampalle 200 mk korkoa vastaa ja sano, että minä maksan puolivuosittain kuten pankitkin, koska he eivät ota kuin 5 %. Anna se pankkipäivänä tai vie päivää ennen Kotilan emännälle. Omalle emännälle voit myös antaa, jos näet otollisen ajan.”