Kirje 1913-4-8, Helsinki

R.K. Kiitos kirjeestäsi. Ei ole vielä varmaa tuleeko Suvi meille kesäksi, sillä kun kuulin hänen puutarhatöitä tehneen, niin kirjoitan hänen sisarelle, että hän saa paikan Pääskylän kasvitarhakoululla, jos tahtoo. Kun olet luvannut, niin emme mekään hänen tuloansa ehkäise, vaan saa valita itse.Minusta olisi melkein parempi, etteivät menisi sitä Willen torppaa ennen huutokauppaa arvioimaan, jos ei Annu Willen valtuuttamana sitä vaadi, vaan antaisi sen tarjota, jonka jälkeen ratkaisen minä annetaanko huutajalle vai vaaditaanko vuokralautakunnan väliintulo. Jos vuokralautakunta on päättänyt sinne mennä, niin menköön. Kauppaa ilman minun suostumustani ei voi kumminkaan syntyä. Puhu nyt minkä kirjeeni perusteella ymmärrät tätä asiaa Eemelin kanssa.
Kun keli käy näin huonoksi, ettei lahtareita liikene, niin myy se Aituri Nimelälle, jos heti ottaa. Hänelle sen myyn mieluummin kuin muille. Sen jälkeen, jos hän on haluton, myy muille. Älä kuitenkaan tiedustele ostajia ja ulommaisilta saat vaatia 275 mk, ellet saa niin helpota sitten. Ei haittaa jos on parressakin, kun tulen, sillä aina sillä 250 mk saadaan.
Osta Evelle kunnolliset kengät. Osuukaupassa oli helpompia kuin Lentosella. Asuntokysymys tuo meille hankaluuksia. Olen sen ratkaissut paremmin kuin ehkä arvaatkaan. Me siirrämme heti keväällä Muhjalan aitan toisen luokse ja kun siihen tarvitse laittaa laareja, niin laitamme siitä Junnulle ja Suvelle nätin kesäasunnon. Ilma on siinä puhdas ja mieli reipas. Tästä olet mielissäsi sinäkin. Sen laittamisen ajan voivat asua vaikka Kivimäellä, jossa on huoneita. Kun saavumme sinne niin alkaa siellä pauke kuulua.”