Kirje 1914-2-3, Helsinki

R.K. ”Olen niin hätäsesti kirjoittanut sinulle ja lapsille, etten oikein tiedä, mitä niihin kahdennellatoista hetkellä panin. Lienet päässyt selville kortteeristani. Asumme Saalastin kanssa samassa huoneessa. Useampia ei päässyt tähän, vaikka pyrkijöitä oli useita kanssamme asumaan. Mattssonin perheellä olisi ollut 8, vaan minä en yhtään perehtynyt siihen perheeseen. Nykyinen emäntämme on huolellinen ja vuokralaisen etujakin muistava ihminen. Olen asunut tässä eräillä valtiopäivillä, jolloin kumminkin hajotettiin eduskunta kesken. Koti-ikävä täällä vaivaa, kun siellä kurkkumätä. Muista, ettet rasita itseäsi, vaan ota apu, jos tarvitset. Olemmehan aivan avuttomia, jos sinun terveytesi pettää. Jos Wieno käy heikoksi koulua käydessään niin jätä kotiin.Minulla jäi siihen ison laatikon nurkkaan painettu ohjelma, johon on Alkio punaisella merkinnyt jotakin ja siihen samaan laatikkoon Alkion lyijykynällä kirjoittama ohjelmaluonnoksen osa. Lähetä ne tänne. Luulen viimeksi mainitun olevan kirjekuoressa. Töistä en vielä huoli kirjoittaa, kun luulen entisiä ohjeita olevan paljon. Kirjoita nyt minulle usein, vaikka et paljon kerkeäisikään. Tuntuu niin turvalliselta, kun pysyy mukana. Minä olen terve. Sano emännälle terveiseni vaan ennen muuta te kaivattuni ottakaa tervehdykseni. Sulje omamme syliisi. Terveiset Isältä”