Kirje 1914-4-26, Helsinki

R.K! Ei ole ollut minulla yhtään pyhää. Olen ollut valiokunnassa ja sinne vielä menen. Kuusi päivää ja kuusi yötä vielä, niin silloin on leikki lukossa ja tulen luoksenne. Warmasti tulen pyhänä kotiin, jos terveenä olen kuten toivon.Laitapa nyt heti säkkeihin 325 kg timotein siemeniä ja laita ne asemalle. Olen sanonut ne keskiviikkona lähtemään matkaan. Osta niitä osuuskaupan säkkejä vaikka 2 ja sitten pane 2 muuta vahvaa säkkiä. Jos 2 menne yhteensä 200 kg ja sitten yhteen 60 kg ja toiseen 65 kg. Ne on osoitettava Tuomari E.W. Sopanen Warkaus. Rahti maksetaan siellä. Rahtikirjan saisi lähettää minulle, niin saisin täällä jo rahat. eikä Lahdesta ole tullut säkkejä takaisin. Älä anna niitä myllyyn, etteivät häviä. En ole sieltä saanut rahoja. Kun saisimme nyt nämä saamisemme, niin kenties voisimme Juhon vielä suorittaa ja jäisi kesän varallekin. Se on melkein mennyt yli toiveiden, jos kesän yli omillaan pärjäämme.
Ilmoitan työnjohtajan paikkaa haettavaksi. Hakijoita on jo 4 vaan en ota niistä yhtään. Yksi olisi 29 vuotias perheetön maanviljelyskoulun käynyt, vaan ei ole tottunut pohjalaisiin oloihin. Harjoittelija meille taitaa tulla puoli väkisten. Se on Pihtiputaalta Jaakko Neg. Hän ei tule kumminkaan, jos tosikin tulisi enne kuin 19 p toukokuuta. Söderman on kahdesti kirjoittanut ja nyt ilmoitti, että se aikoo tulla, vaikka kehotin etsimään valmiimpaa taloa. Agronomit näkyy luulevan meillä miehen oppivan. Hän käy meillä taloa katsomassa, kun menee kotiinsa käymään. Pidä kuin talonmiestä, jos tulee käymään ja kerro minkälainen talo ja hoito meillä on väen pöydässä, johon hänet asetetaan. Ei toivota tästä nyt niin hyvää, kun Junnusta ja Martista, sillä hehän olivat erikoisia. Enon kamari puhdistetaan hänelle sitten, kun tulen.
Mittaapa mittanauhalla niitten lasten päät, ilmoita myös minkä kokoisia päähineitä ne tarvitsevat. Lopetan tähän ja lähden valiokuntaan. Sydämelliset terveiset teille Kyöstiltäsi”