Kirje 1917-7-5, Nivala

Kyösti rakkaani! Pääsin onnellisesti kotiin, vaikka moottoripyörä kaksi kertaa ajoi ohitseni, sillä minähän ajelinkin yksinään, sillä Juhola tuli sinne Helsinkiin ja hän toi hevosen asemalle. Täällä on kaikki terveenä ja iloisia äidin tulosta. Katri kysyi, missä isä ja Neeno on, sanoin he jäivät Helsinkiin. Mitäs Katri siihen sanoo? Hän oli hyvin totinen ja sanoi nämä säkeet ”Enkeli taivaan lausui näin” se siirsi mieleni ylöspäin. Niinkö oli pyhä tahtosi.Antti Ainasoja on tullut navetan työhön. Hän sanoi isännän luvanneen siinä parempaa palkkaa. Käskin tänä aamuna Iisakin lähteä peltotöihin. Junnu tuumasi, että kyllä pärjää siinä navetan korjuussa kolmisin. Maanantaina on noudettu tervaa yksi tynnyri ja sysiä kaksi kuormaa. Siitä meidän teoksesta on se tullut ja vielä mennyt polttajalle 13 mk 25 p. Puita on sinne vielä jäänyt vähän, vaan niistä on se polttaja aikonut tuoda sysiä.
Riemua on käytetty eläinlääkärillä. Hän oli tehnyt suuren haavan siihen pahkaan ja oli käskenyt puhdistaa ja voidella kerta päivässä, jos näyttää pahentuvan niin käski tuoda tarkastettavaksi H-vedelle. Junnu oli käynyt sitä Hannulan hevosta huutamassa, vaikka tuskin hän huusi kun se oli 16 v vanha ja oikein paha rupitauti ja siitäkin maksettu 1500 mk.
Halla on rapistellut perunanvarsia muutamin paikoin aivan maata myöten. Ohra on jo monin paikoin hiuksella vaan nytkin puhaltaa oikein kylmä tuuli, joten se kaiken kasvillisuuden hidastuttaa. En nyt kirjoita enempää enhän tiedäkään enempää. Lämpöinen tervehdys omaltasi