Kirje 1918-2-7

Rakkaimpani! ”Enhän tiedä oletko saanut kahta edellistä kirjettäni, mutta siitä huolimatta kirjoitan, koska tietäisin sinun odottavan näitä joka tunti, jos onnistuisivatkin käteesi. Toivon, että olot ovat siellä ennallaan, jota täällä alkanut vihan myrkky ei ole saastuttanut. Kumoushallitus täällä yhä rehkii suurella touhulla. Liikekannalle järjestivät punaisia yhdessä venäläisten kanssa. Kumminkin näyttää siltä, kun venäläiset eivät heidän johtajiensa kehotuksesta huolimatta innostuisi asiaan. Osa on mukana ja Pietaristakin kuuluu tulleen huligaania, mutta sittenkin mieli alkaa olla lakastumaan päin.Tampereen pohjoispuolella Wilpppulan aseman luona kuuluvat maanantaina taistelleen, jolloin mm. asemarakennukset ovat tuhoutuneet. Punaiset sanoo hävinneensä venäläisen päällikön tiedonannon mukaan. Omassa elämässäni on tapahtunut muutos, joten ravinnon ja asunnon puolesta on erittäin hyvin. Muutenkin olen terve ja tyyni, kunhan tietäisin teidän voivan hyvin. Kirjeitäsi en voi saada, vaan ilmoita kumminkin sinne asuntooni olojen kehityksestä, jos jotain erikoisempaa kuuluu.
Pelkään terveyttänne. Sekään täti ei enää paljon siedä ja epäilemättä vaikuttaa hänenkin heikkoon sydämeensä tämmöiset olot. Samoin huolettaa se Kertun leukaluu. Mutta pahinta on, jos sinun terveytesi pettää, niin silloin on kaikki nurin. Toivon kumminkin parasta. Olenhan jo niin monta kertaa ollut lakkojen hyörinässä, eikä minulle koskaan ole mitään tapahtunut ja täytyy luottaa, että Luojamme vihan myrskyt vieläkin vaimentaa ja säästää kansamme pahimmasta, vaikka tätä häpeätahraa, veljesverta ei sen lehdiltä enää pois pestä.
Ilmat ovat olleet kauniit, joten niitten mellastus on menestynyt. Nyt on hyvin paksussa sumussa, joten vallan pitkälle ei näe eteensä. Miten lienee siellä hankien mailla, kun tiet aukenevat, niin riennän luoksenne. Toisista tovereistani en tiedä mitään ja ehkäpä se paras onkin. Ehkä sinunkin on paras kirjoittaa H:n isännälle. Jos karjassa on vikanaisia niin voitte teurastaa tai myydä. Rahoja älä pane toistaiseksi säästöön, kun isännöivät pankkejakin ja minäkin voin tarvita. Sydämelliset terveiset teille kaikille. Jumala kanssasi toivoo omasi ”