Kirje 1919-10-15, Kotona

Rakkaimpani! nyt olen ottanut Kantolan Hiljan ja sen pastorin Liisan. kumpanenkin tahtoi palkkaa 600 ja kahdet kengät. Ja niin on sovinto tehty. Lempi ei ruvennut enää ja luulen kaiken olevan meidän hyväksemme. Siis Nanni täytyy tehdä pääksi navetassa. on se somasta, kun Iida menee, vaan uskon taas kaiken menevän, kun alkuun pääsee. Ja Jumala on kaikessa kanssamme.Tänä päivänä ovat ensimmäistä päivää auraamassa joella. Maantien takana se välivainio on aurattu. Ilmat ovat kylmät ja sateiset. Rapakkoa on niin, että tahtoo hukkua.
Iisakki pääsi pois myllystä, sillä se Eemeli tuli sinne. Turnipsia ovat nyt laittaneet kokoon Iisakki ja tytöt. Jakko on vetänyt Heiniä ja Uljas on Kivimäellä ryskyllä. Sitten veljeksillä täytyy auratessa olla ajajat.
Mitenkähän se on sen lahdin kanssa, jos se heitetään loppukuuhun ja mitä lahataan?. Tulee niin paljon uutta kotiimme, että on somas ajatelle, miten se taas menee omaan uomaansa. Lapsilla on iloa uudesta kodista, vaan odottavat isää vähän katsomaan sitä hommaa. Sillä Wieno ajatteli, että kyllä isän käsi pitäisi olla ohjaksissa.
Torstaiaamu. Illalla Ktri rupesi niin rykimään, etten voinut kirjettä lopettaa. Sitä eetun veljeä kysyin Puskalan Oskarilta, niin hän ei sanonut voivansa pitää, kun se joka yö kastelee vuoteensa siis mekin jätämme sen. Aurataanko pajan takana kauran sänget?. lähden tämän viemään postiin. Jumala suojatkoon sinua. pmasi”