Kirje 1919-6-16, Nivala

Rakkaimpani! Kiitos pitkästä kirjeestäsi. Ei minulle tarvitse takkia ostaa, jos tarvitsen muutosta, niin annan Maikin muovailla tätä entistä, niin saan kaikista mukavimman, sillä näin hyvää kangasta ei enää saa millään hinnalla. Kengät pitäisi olla 36 numeroiset. Kyllä minua vaivaa kaikki pukuasiat. En tiedä lienenkö vähän väsähtänyt koko maailmalle.En menekään nyt emännän kamariin yöksi, sillä hän on koko päivän hippassut huoneesta huoneeseen. Ja minun on vähän vaikea Katrin vuoksi siellä nukkua, kun se ilma on niin huonoa., että toisinaan on niin vaikea hengittää. Olen kyllä kiitollisuudenvelassa emännälle, sillä yhtenä päivänä hän oli heikompi, niin antoi minulle pienen toosan, jossa oli 20 mk kultaraha. Muistoksi sanoi antavansa. En nyt kirjoitakaan enää, sillä onhan taas vähän aikaa puhella, kun tulet kotiin. Jumala sinua suojatkoon. Odottava tervehdys omaltasi”