Kirje 1920-10-12, Helsinki

Rakkaimpani! Kiitos kirjeestäsi, joka oli vastassa, kun tulin Turusta ja Paraisilta. Kyllä ovat suuremmoiset Paraisten kalkkitehtaat.Tänään oli istunto ja sihteeri oli sairaana, mutta hyvin olen selviytynyt. Olen ottanut uusia menettelytapoja käytäntöön ja edustajat näyttävät suhtautuvan hyvin niihin.
Olittepa kunnon miehiä, kun saitte sen kaivon tyhjäksi. Olen ollut siitä hyvin levoton, kun näin ja tunsin, mikä moska siellä on. Sinne ei ole vedentulo taattu kuivimpana aikana, mutta sitä voi auttaa silloinkin. Sen rännin pää on liian yläällä, jos vesi on hyvin matalalla niin tarvitsee yrittää saada toiselle nurkalle toinen ränni syvemmälle. Se voisi olla lyhempi. Mutta aivan välttämätön toimenpide ei ole. Woimme katsoa kun tulen.
Toivottavasti pääsen ensi sunnuntaina aikaseen kotiin. Karvosen toivon tulevan tällä viikolla, ellei tule niin selviämme Pikkaraisen avulla niistä vuodoista. Pääasia on, että saadaan ne pahtaat ja palkit tehtyä. Kaikki muu on pian tehty. Ja karjalatoa voimme tehdä pitempään. Ellei moottori ole herkkä käänteissään niin Wehkala tietää vian. Käske Wehkalan ne moottorien kannet vielä tarkastaa ja voidella moottoria. Niiden sidelankojen varjelemisesta palkkeja pannessa olen ennen varoittanut. Nostoruuvilla on aijottava kattaa kun pelkkoja pannaan? Sarja Heikki, työnjohtaja ja Pikkarainen siitä kyllä selviintyvät. Pelkkovarvi on ensin lattialle laitettava. Ne höylätään, kun kaikki muukin on siistiä.
Toivon sinulla olevan miehiä, joka on töiden menestymisen ehto. Täytyy maksaa 20 markkaa, jos ei kunnon miehiä vähemmällä saa. Minusta tuntuukin, että olette siellä jo saaneet itseluottamusta ja työnnekin edistyy. Työnjohtajan täytyisi tarkastaa auraajien työnsaavutuksia. Korpihaka lienee jo saatu tai saadaan pian. Sitten kotivainiot ja sänget, jos pakkanen sallii. Syd. terveiset Kyöstiltäsi”
JK Karjakolta en ole saanut vastausta, vaikka lähetin kortin. Minusta tuntuu, että se odottaa ratkaisujaan ennen kuin vastaa. Toisin sanoen jos onnistuu saamaan läänin karjakon paikan. ehkä ennustelu on väärä. Lapsilta sain kirjeen. Kirjoitan heillekin. Terveisiä Kontiolta Turusta. Sama”