Kirje 1920-12-14, Kotona

Rakkaimpani! Olen nyt kotona ja kävin sinulle hakemassa postivekselin 2000. Aina on yhtä lumetonta, joten hevostyöt jäävät jälkeen. Se virtsakaivo on nyt kunnossa ja sikalastakin virtsa ajettuna. Tänään menivät Niilo, Wäinö, Matti Perkiö ja Toivonen kotisarkaan hakkaamaan niin kuin puhe oli. Hyvönen oli sunnuntaina lähtenyt pois. Olisi hän mielellään ollut vielä vaan siinä oli kaksi syytä. Hän alkoi talottua ja toinen, karjakon piti hakea se työstäkin kahville ja nukuttaa vieressään. Olgan oli tästä paha olla ja me olemme paljon puhuneet siveydestä tyttöjen kanssa.Lapset ovat iloisia, kun tulee joulu ja pääsevät kotiin lauantaina. Ja lupautuivat kulkemaan päivällä ei yöllä, kun on niin huono keli. Tuntuu kaikki niin tyhjältä, etten osaa kirjoittaa paljon mitään. Toivotan sinulle hyvää vointia. Tervehtien omasi”
Kotona 15/12 20 Rakkaimpani! Sain kaksi kirjettä sinulta illalla, joista kiitos. Sen kirjeen, jonka olit osoittanut Ouluun, olivat lapset vahingossa avanneet ja Wieno lukenut ja ottanut pois talon kauppakirjat ja aikoi hommata niiden kanssa kuten käskit. Lähetän hänelle rahaa 1500 mk.
Tänään keskiviikkona lahataan siat, joten saamme rahaa huomenna. Siitä harjoittelijasta en osaa sanoa mitään. Itse saat päättää. En minä osaa sitä arvostella. Yrjöä ei ole vielä tullut. Täällä ihmisiä sairastelee jotain Espanjaa ja minäkin tunnen väsymystä. Saa nähdä joudunko vuoteeseen. Lämpöinen tervehdys omaltasi”