Kirje 1920-12-17, Kotona

Rakkaimpani! Nyt vietiin siat ja saatiin 7029 mk. Kilosta saatiin 16:50 mk. Otin yhdeltä pään ja sorkat pois, kun Raivio niin tahtoi. Koetimme saada niitä muuallekin Juholan kautta, vaan kaikkialla tuntui olevan niin paljon sianlihaa, ettei mahtunut mihinkään. Kyllä minua vaivasi, kun hyvä tavara ei tahdo kelvata. No niin se voi olla näin hetken. Nyt pääsen kulkemaan taas ja lainani maksan tänään. Siellä Oulussa piti lunastaa se sarka, josta meni 314 mk ja savenajajillekin meni 500 mk. Juholalta otin lainaa sen minkä Ouluun lähetin 1500 mk. Käyn sen nyt heti maksamassa. En osannut oikein hoitaa sitä emäntätädin hautapatsasta, sillä en muistanut osoitetta ja lapsillekaan en lähettänyt rahaa sitä varten. Tämä minua nyt vaivaa. On kummallista, kun aina on joku asia vaivaamassa, vaan tottapa se selviääkin.Lapset tulevat lauantai-iltana kotiin ja varmasti on riemua ja sinä et vieläkään pääse. Töistä en puhu. Eilen luotiin karsinat ja vedettiin suoraan pellolle. Hakkuuhommissa on myös oltu. En saata kirjoittaa kun pääni on kipeä. Tekisi mieli sänkyyn. Lämpöinen tervehdys omaltasi”
Kotona 19/12 20 Nyt ovat lapset kotona. Heitä noudettiin kahdella hevosella asemalta. Niilo ja Arttu olivat noutamassa, sillä tuumattiin, ettei yksi mies tämmöisellä kelillä voi kahta hevosta hallita. Mitään erikoista ei tänne kuulu. Nimismies toi valituksesi taksoituksesta sieltä Korkeimmasta hallinto-oikeudesta lähetetyn samoilla lausunnoilla, kuin maaherrakin oli sen palauttanut. Lunta on tullut hiukkasen enempi vaan ei kuitenkaan rekikeliin asti, joten on niin kovin hajanaista tuo työnteko. Yrjöä ei kuulunut vielä. Mahtaneeko tullakaan. Samppa on ruvennut Haukiputaalla rengiksi ja palkkaa kuuluu saavan 5000 mk vuodessa. Menen navettaan käymään, sillä kaikki ovat iltamissa. Wienokin meni Iidan kanssa kotiinsa käymään. Navetassa ei tule vettä joka kuppiin, niin menen sitä tutkimaan
Maanantaiaamu. Haloo isä lunta tulee. On jo rekikeli. Tule isä kotiin. Kävin navetassa. Joka kupissa oli vettä. Ei mitään hätää, kaikki hyvin. Lapset vielä nukkuvat. En ole Weikkoakaan herättänyt, vaikka pyysi päästäkseen ajoihin. Milloinkahan tulet kotiin? Täällä ei ole kahveja niin etköhän toisi 1 kg sen vuoksi, jos sattuisi joulun aikana vieraita käymään. Kiiruhdan postiin Lämpöinen tervehdys omaltasi”