Kirje 1920-3-10, Helsinki

Rakkaimpani! ”En tiedä vielä uuden ministeristön kokoon saantia, josta riippuu kotiintuloni, mutta uskon asia ratkeavan näinä päivinä. Lähetä siis lauantaina hevonen, ellen kiellä sähkösanomalla. Minua on niin kovasti kiusattu uuteen hallitukseen, että viimeksi ilmoitettiin kaatuvan koko yrityksen, ellen tule mukaan ja sittenkin kielsin. Siis tulen luoksenne. Kyllä on ilkeä, jos tämä kaatuu tähän, mutta minulla ei ole uskoa tämän hallituksen tulevaisuuteen ja sen tähden jään pois. Tietysti koti on yhtenä syynä, mutta kun kerran olin entisessä, niin on muitakin syitä. Jos tämä ei nyt synny ja kaatuu minun tähden, niin olen varma, että kyllästyneenä presidentti tarjoaa sen muodostamista Ritavuorelle tai minulle. Tämä nähdään jo huomenna. Pitemmälle en nyt pakise. Terve näkemiin. Kalervolle koetan saada asemalle mennessä kortin Kaivaten Kyöstisi”