Kirje 1920-3-6, Helsinki

Rakkaimpani! Kello on 4 j.p.p joten tulin eduskunnan ravintolaan syömään aamiaista, kun eduskunnassa jatkuu vielä keskustelu, niin ei ollutkaan ruoka valmiina ja sen tähden rupiamaani jatkaissa kirjoitan teille muutaman sanan. Kirjeet ovat ruvenneet tulemaan vasta kolmantena päivänä, joten sain vasta aamulla 4 pv aamulla lähteneen kirjeesi.Kyllä se Ainasoja Antin otto siihen oli erehdys, sillä hän ei tunne sitä sarkaansa ja muutenkin on laisensa mies, joka koettaa saada lukua eikä välitä etsiä kokoa. Jos hän ei ole aloittanut sitä hakkuuta, niin voisi antaa olla siksi kun tulen käymään kotona. Mutta paras olisi se hoitaa Toivoseen nähden niin taidolla, ettei se maksu, joka on kohtuuton tulisi syyksi, vaan minun tuloa odottaissa ajaisivat muuta. Ehkä sinulla on siinä vaikeuksia, kun ajo on niin lyhyt.
Pääsen ehkä torstaina kotiin ja olen siellä viikon, jos hallitus saadaan siihen mennessä pystyyn. Minua kysyttiin tänään vaan annoin rukkaset. Sitten otan myöhemmin sen toisen toimen, josta olen maininnut, jos sitä minulle tarjotaan.
Saapa nähdä olisko Kalervon tauti sitä, jota lääkäri luuli. Älä anna mennä sen kouluun. Meidän täytyy muuten ryhtyä siitäkin pitämään huolta. Kyllä meillä on nyt raskaat päivät hallituksen jäsenillä ja eduskunnassa. Wiime yönäkin tulimme kotiin 1/2 3 aikaan yöllä. Aamulla täytyi olla hallituksessa kello 9. Monet ministerit ovat hyvin väsyneitä. Minä olen kumminkin hyvissä voimissa. Uuden hallituksen uskon hitaasti syntyvän. Pehkonen saataneen minun tilalle. Kuten sanoin uskon torstaina pääseväni kotiin. Ainakin sunnuntaiksi, sillä viikossa saatanee uusi ministeristö. Syd. terveiset Kyöstiltäsi”