Kirje 1921-2-14, Kotona

Rakkaimpani! Kiitos kirjeestäsi ja kortistasi. Kirjoitinhan sinulle perjantain postiin. Keskiviikkoiltana työnjohtaja tuli Niilon ja Jaskan kanssa kotiin niin hän ei puhunut, että ne paalilaput pitäisi lähettää sinulle. Torstaina hän sanoi, että josko kirjoitan isännälle, niin hän pistää ne paalilaput ja niin pantiin kirje postiin. Uskon sen sinun jo saaneen.Jaska voipi oikein hyvin Ollin vieressä ja sopivat hyvin, ettei ole riitoja välillä. Tänä aamuna se sai näyttää kykyjään yhden nuoren kanssa. Ensin oli se vähän välinpitämätön, vaan pian se astui ja se kävi niin keviästi ja varmasti, Siis kaikki hyvin. Kapteeni ei näytä tykkäävän, että hänen haaremiinsa semmoisia herroja on tuotu, sillä eilen, kun mainittu nuori ammui ja Jaska vastasi, niin Kapteenin niska vääntyi ja silmät olivat äkäiset eikä sietänyt karjakkoakaan. Niiden sonnien kuppien päälle tehtiin kannet, että juottaissa saa ottaa kannet pois. Karjakko ei tykännyt niitä ämpärillä juottaa, josta minä olisin tykännyt. Silloin olisi varmempi juoman määrä.
Heiniä vietiin asemalle 5:llä hevosella. Nyt aamulla pitäisi lähteä asemalle ja on niin äärettömän kylmä tuuli ja huono keli. Nyt tiistaina viedään heiniä 6:lla hevosella ja Limingasta soitettiin, että ne pitää taas lähettää sinne. Arvannosto on torstaina, Oskari on sanonut itsensä irti ja on siis työssä vain torstaihin asti. Matille täytyy antaa hevonen sinne arvannostoon ja siinähän menee Oskarikin.
Lapset eivät voi hyvin Oulussa, sillä Wieno on kovassa kuumeessa vaan nyt hän on jo parempi. Kaikin he ovat olleet yskässä ja ovat koettaneet juoda emsessuolamaitoa.
Lopetan tämän ja panen tulemaan nuo varsatkin, että näet, miten ne ovat mukavia. Vielä tänä iltana pidettiin Jaskaa yhden nuoren lehmän kanssa ja nyt se teki temppunsa heti, siis ei ole laiska. Täällä voimme kaikin hyvin. omasi”