Kirje 1921-2-15, Helsinki

Rakkaimpani! Waikka luultavasti saan sinulta huomenna kirjeen niin lähetän tämän tervehdyksen ja kiitokset eilisestä kirjeestäsi. Tietysti heinälähetyksen suhteen on menetelty kuten määräsin, jos tänään on lastattu kaksi lastia ja lauantaina tulevat viimeiset. Niin olen pyytänyt vaunut ja ilmoittanut Liminkaan.Lapsille lähetin rahaa 300 markkaa ja viime viikolla partiokangasta 200 markkan edestä. Woit panna ne kassakirjaan. Sitä omaisuusveroa varten, jota vielä tänä vuonna pitää maksaa 12480 markkaa, panin 5000 markkaa Suomen Pankkiin. Sen kuitilla saa aikanaan maksaa, jolloin saa hyväkseen 89 % koron. Pane se menopuolelle, niin velkani lyhenee.
Sen harjoittelija Matti Harjun olen luvannut keväällä tulla. Otan toisenkin, jos on tarjolla. Ilmoita heti, miten Jaska kunnostautuu. tietysti on tukittu se vesireikä kuppiin, että pysyvät vähän hoikempina. Näitä kapteenin kuvia emme ota monta. Vaaleammat ovat parempia. Siitä talosta saisit otattaa talvikuvan jonain kirkkaana päivänä kahdeltakin kantilta esim. aitojen luota ja joen takaa, että näkyisi koko kartano Muhjalan tuvasta aittoihin asti.
Lapset pyysivät puoltolausetta äidin Oulun matkaa varten. Jos voit, niin käy niiden yskää katsomassa. Hyvin minä täällä pärjään, mutta kotiin en pääse ennen kuin maaliskuulla. Sydämelliset terveiset Kyöstiltäsi”