Kirje 1921-4-28, Oulu

Rakkaimpani! Kiitos kirjeestäsi! Kirjoitin sunnuntaiaamuna näistä asioista, joista pyysit, vaan et näytä saaneenkaan sitä kirjettä. Mehtälässä on Iida yksin. Hän sanoi tulevansa toimeen niin kauan, kun saadaan kesäksi vakituinen, jota ei ole vielä kumminkaan saatu. Emman hän ottaisi kasakaksi vaan kun hänellä on se pikkuinen poika. Pikkukankaan Johanna oli myös käynyt kauppaamassa itseään apulaiseksi, vaan kun silläkin on kaksi tyttöstä, niin hän ei huoli semmoista apulaiseksi. Siitä olis enempi vastusta kuin apua.Mehtälässä on kylvötyöt hyvästi. Tänä aamuna menee työnjohtaja kylvämään sen hakavainion ja sitten haalle ja nämä tulevat kuntoon tällä viikolla. Kotona on Iisakki kylvämässä Korpihaalla viimeisiä sarkoja koneella ja karhimiehet ovat jo siinä pajan luona. Siis ei sinne Mehtälään lisätty hevosia, sillä kun kirjoitit oli Hakavainio valmis ja se toinenkin palsta hyvässä menossa.
En tahtonut mitenkään saattaa lähteä tänne, se tuntui ensin aivan mahdottomalta, mutta kun lapset pyysivät niin hartaasti, niin tulin. Viivyn täällä yhden päivän, joten perjantaina olen taas kotona. Ajokin varsoo tällä viikolla. Olen yhtä mieltä niiden asunnon järjestelyistä uudella puolen. Niiden harjoittelijoiden tavarat täytyy noutaa asemalta 30 pv. siis täytyi minun jo sanoa työnjohtajalle ja tytöille tämä järjestelmä. Työnjohtaja ei tykännyt siitä, että hänen pitää muuttaa karjakon kamariin. Olen niin iloinen, kun hän menee pois vintistä, sillä hänellä alkoi kulkea vieraita liian paljon.
Kaurojen kysyntä on suuri, joten täytyy jo kieltää useampia hehtoja antamasta yhdelle. Ohria menee paljon vähemmän. Laskin kassan lähteissäni ja oli säästössä 12000 ja maksoin kunnan veroa 4000mk Heiniäkin on mennyt niin että Ransu toi sunnuntaina 1000 mk. Hän sanoi, ettei ne lopu tänä keväänä, kun näin aikaseen tulee kesä. Nousin tätä kirjoittamaan kolmen aikaan aamulla. Enhän mitään vaatetta jouda täällä ajattelemaankaan. En jouda nyt matkustelemaankaan, kun sinä olet enempi pois kotoa niin täytyy minun tarmokkaammin olla kotona. Lämpöinen tervehdys omaltasi”