Kirje 1921-4-29, Helsinki

Rakkaimpani! ”Matkastasi oli varmasti iloa ja surua. Aivan varmasti kerkesivät suutarit tehdä Iisakin johdolla tai johdotta yhtä ja toista poikkipuolista. Muutenkin taitaa se pari olla vaikea hoitaa, vaikka ovat hyviä suutareita. Ne harjoittelijat tulevat vasta 8 tai 9 päivä. Mahdollista on, että Harju on järjestänyt tulonsa 30 p ja tuo toistenkin tavarat tullessaan. Jos se kulkupoika on kunnon poika, niin laita se Mikolle toveriksi Mehtälään, jos Matti pyrkii sieltä pois. Eikö sitä voisi ottaa rengiksi? Emma Kantola sopisi ottaa kesäksi Mehtälään ja vaihdetaan se syksyksi kotiin, kun tulee paimennusaika. Tai mitä arvelisit jos ottaisit sen heti kotiin ja Hiljan panisi Mehtälään.On hyvä, että sinulla on rahaa kassassa, sillä minä olen ottanut osuuksia yhdestä liikeyrityksestä, josta luulen tulevan hyvän yrityksen. Ja sitä paitsi tarvitsen soittokoneen ostoon. Vie Pohjolan pankkiin juoksevalle tilille, mikä on liikaa. Tuntuiko lapsilla menevän koulussa hyvin. Minua niin säälitti se Kalervo.
Ole nyt silmäni ja järkeni sitä Ajoa arvostellessa. Minusta tuntuu, ettemme nyt mitään erikoisempia vappulahjoja anna, kun on suutarikin ja miehillä otot pahalla kantilla. Kun työnjohtaja menee pois siltä puolelta ja nyt olet Idan menettänyt, niin etkö ota Matin sinne maate, kun suutarit menevät. Joko se Heikki on ollut hevosvärkkiä korjaamassa. Helluntain jälkeen pitää ruveta Mehtälässä rakentamaan. Ottakaa sinne Tohveri, Pikkarinen, Kantola ja Augusti neljänneksi. Silloin tulen kotiin ja ohjaan.
Laita nyt sänkyvaatteita kotiin ym. kun tulee ne harjoittelijat, että viihtyvät siellä. Se kaappi vinttikamarista pitää viedä työnjohtajalle ja pojille. En tiedä yhtään minkälaisesta kodista on se Kivipelto. Wieläkin varotan sinua sen nikkarin hankinnasta ainakin sen verran, että tulee ne lukot, ovi ja pieluksiin ikkunat. Ne lukot ovat kirjakaapin alimmalla hyllyllä romulaatikossa. Syd. terveiset Kyöstiltäsi”