Kirje 1921-5-19, Helsinki

Rakkaimpani! Matkalla lähettämäni kirjeen lienet saanut. Se jäi kesken kun juna läksi. Yritin lisäämään, että saatte Arvin panna Mehtälään, jos Iisakki tarttuu myllylle, joka pyöri vielä kovasti. Ostitko lukon siihen yläoveen, jonka Arvi laittoi? Ellei niin on se heti laitettava.Pianoa en ole vielä ostanut. Se Hellaksella oleva piano, josta puhuin oli kuuluisan Duyisen tehtaan tuotteita, jossa oli palkintomitallia lukuisa määrä. En tahtonut vielä päättää kauppaa, vaikka sen hinta käteismaksulla oli huomattavasti halvempi. Hellaksen pianomakasiinissa sanoivat minun luvanneen rouva Hulkkoselle liian hyvän hinnan, kun sanoin 8200 mk tarjonneeni Feuriek pianosta. Sanoivat itse niitä ostaneen 7000 markalla. Merkkiä eivät sanoneet huonoksi eikä erikoisemman hyväksi. Kyllä täällä saa pianon tuolla hinnalla kotiin asti, mutta ottaisin sen vieläkin 8200 markalla, koska se oli tunnettu. Silloin olisin antanut 8200 mk vaan en tiedä sanoiko Jenni sen rouvalle. Oli ikävä, kun en kehottanut rouvaa tiedustamaan kuinka paljon pianokaupat hänelle tarjosivat. Silloin osaisi se myydä. Nyt se ei usko, jos sille sanoisi, miten täällä arvostelivat sen hinnan. Käy nyt Jennin luona puhumassa tästä, niin hän saa haastella sen rouvan kanssa. Umpikauppaa ei teidän käy tekeminen, sillä voi olla että minä ostan täältä. Jos kumminkin myy niin ilmoittakaa heti tänne. Tietysti ei enempää makseta. Kumminkin minusta tuntuu, ettei Hellaksen johtaja oikein ollut puolueeton, kun toivoi itse saavansa sen kaupan. Sen tähden minusta tuntuu, että voisi maksaa 8500 mk, vaikka sanoivat 8200 mk olevan liikaa.
Onko siellä turnipsin siemeniä, kun en muistanut tarkastaa. Käy siellä Mehtälässä arkipäivänä katsomassa sitä hommaa. Jos yöt ovat kylmiä niin varota pitämään varsoja yötä tallissa. Siihen Jussilan hakaan on laitettava niin vahvat aidat, että orivarsatkin pysyvät siinä. Niitä ei kumminkaan viedä ennen kuin Weikko tulee kotiin. Aion käskeä Matin hoitamaan hyvin, että viedään se näyttelyyn.
Työtä on julmasti. Minua kolmea muuta ministeriä kutsui Wiron ministeri luokseen ulkomaalaisien kanssa päivälliselle, vaan en minä mene tunnetusta syystä. Koetan sen syyn poistaa nyt, koska se tulee vaivaksi. Syd. terveiset teille Kyöstiltäsi”