Kirje 1921-5-6, Helsinki

Rakkaimpani! Kiitos kirjeestäsi! Olipa ikävä, kun muistojuhlanne onnistui niin huonosti H:llä. Ei tullut ennen sovituksi tästä tarkemmin, jotta olisit tehnyt jonku pienen lahjoituksen käydessäsi. Tosin on sinne minun aina täytynyt antaa ja meijerin, kunnan ym. lahjoituksissa on osa, mutta kun sinä olet entinen oppilas, niin olisihan se ollut paikallaan.Wai jo takatalven mainingit tuntuvat sitä olen peljännyt. Samoin sateita. Joella eivät sateet haittaa, mutta luuvan takana ei saa mennä rääpimään märkää. Sen kerkiää kyllä kylvää sitten, kun tulen käymään. Onpa ikävä, kun et ole saanut Iidalle toveria. Täytyy panna sinne Hilja, kun viedään karjaa kotoa vähemmäksi. Koska sinulla on nyt rahaa, niin osta heti maanantaina 12.500 markan postivekseli pankista ja lähetä se Wäinö Selander sisäänkirjoitetussa kirjeessä osoitteella Karkku. Otin krafititehtaan osakkeita 25.00 markalla.
Hyvä on, ettet ottanut Hyvöstä. Sano sille toiselle, ettemme voi pitää, jos hän jätkän kanssa makoilee. Ellet sinä sano, niin teen sen tullessani. Kantolan Augusti voi laittaa niitä ovia ja myös ne kaksi ikkunaa. Niiden portaan isojen ikkunoiden tekoa en voi hänelle jättää, kun hän on niin hauska töissään. Kärrynlavoja ja muita korjaustöitä hän voi kyllä tehdä. Kyllä siinä pian viikoksi työtä löytyy. Sitten tulen minä järjestämään jatkoa. Hänen on tultava helluntaina Mehtälään, että neuvon siellä työt. Tai tulkoon kirkolle asti, jos sielläkin olisi ohjattavaa. Laitata ne kamarit kuntoon. Lattiat täytyy laittaa myöhemmin. Augusti voi myös laittaa vaatekamareita.
Huonompia ohria saatte myydä. Parhaita täytynee säästää itselle. Mutta täytyyhän ihmisille myydä siementä. Huonot eivät kelpaa siemeneksi. Mutta Korpihaan ohrat lienee itäviä, joten ne saatte myydä. Panen myötäseuraavaan lappuun vielä Selanderin nimen ja osoitteen. Kirjoita myös kirjeeseen toisella puolella olevan tekstin mukaisesti. Sitten panet lakan ja sinetin päälle ennen kuin viet postiin.
Helluntaiksi tulen kotiin kuten olen luvannut. Koettakaa nyt toimia parhaanne mukaan. Jos et ole saanut niitä huoneita kuntoon, niin pane harjoittelijat karjakon kamariin ja työnjohtaja saa vielä asua vinttikamarissa. Syd. terveiset Kyöstiltäsi”