Kirje 1921-6-18, Helsinki

Rakkaimpani! Kirjoitin jo eilen ja kehotin lähtemään tiistaina. Tämä olisi hyvä monessakin suhteessa, vaan ennen kaikkea sen tähden, ettet rasittuisi kovin matkalla, sillä takaisin lähdemme jo lauantai-iltana. Kirjoitin eilen Björckenheimille ja kysyin sopisiko tulla 26 tai 27 pv käyntimme. Ja arvaan sen jättävän meidän varaan. Silloin saisit vähän levähtää täällä keskiviikona, sillä juhlapäivät eivät ole mitään lepopäiviä. Orismalasta lähdemme kotiin 26 pv iltana ja tulemme Ylivieskaan kello 6 aamulla. Silloin pitää Weikon tai Ollin olla siellä. Tästä kerkeämme antaa tiedon myöhemmin.Warota lapsia, että tulen kanssa ovat kuivilla ilmoilla varovaisia. Sitä toista puolta pelkään aina, kun se tupa on vielä lastunen. Kyllä se nikkari voisi Muhjalassa verannan toisessa kerroksessa työskennellä. Weikolle kirjoitan töistä. Työnjohtajalle saat antaa 200 mk matkarahoja avuksi. Tuumi nyt Weikon kanssa jätetäänkö isannuus hänelle vai Kivipellolle ensi viikoksi. Minusta tuntuu, ettemme Iisakkia siihen aseta, vaikka tietysti pyydät hänen katsomaan perään.
Tietysti ei Juhola ole saanut päreitä. Mutta tämä ei saa meidän suunnitelmia ehkäistä. Mehtälästä voi saada kun tahtoo. Nikkarin pitäisi olla, että saataisiin ne ikkunat verantaan. Kuulepas, kun minä olen ajatellut, että siihen verantaan laitetaan penkit ja pöytä, jossa pidetään aina päivän sanomalehdet, että miehet saavat lukea. Silloin ne pysyvät terveinä ja harjoittelijat voivat seurata aikaansa. Tosin pitää sitä tiheämpään luututa. Laittakaa tämä nyt heti kuntoon ja ilmoittakaa miehille. Siihen asetetaan myös Pellervo, Yhteishyvä ym.
Ennen lähtöäsi en nyt kirjoittane. Hoidahan se makuupiletti kaikessa tapauksessa maanantaina tai muuten saat olla keskiviikkoon. Käyn keskiviikkona asemalla. Tervetuloa. Syd. terveiset teille Kyöstiltäsi”