Kirje 1921-8-26, Helsinki

Rakkaimpani! En ymmärrä mikä niitä kirjeitä viivyttää, sillä nytvasta 26 p sain 12 päivän kirjeen. Teettäkää Ransulla hyvä kiuas siihen kuivausriiheen. Kuulemat?
täytyy hankkia siihen hyvät vaikka mistä. Minä neuvoin kerran Töllinperältä, josta luulen
saatavan kärrytien varrelta. Laittakaa sille Eemelille käsitöitä sinne myllylle, että odottaissaan tekee.
Woisi se sen vaununkin laittaa hyvin siellä. Ransu saisi tehdä, jos ei ole palkoilleen kovin mahdoton sen Takanevan tuvan muurinkin. Kotoa pitää viedä sinne kunnollinen pelti. Myös on tehtävä sinne palomuuri eikä kuten ennen. Tämä muuraus ei ole välttämätön, sillä keväälläkin voi sen tehdä, mutta onhan siellä syksylläkin yhtä ja toista oloa, jolloin olisi hyvä olla nuotiolla. Kumminkin voi se jäädä keväimeen, jolloin kunnolla kuivaa.
Kysykää Kontion Ainolta eikö se tietäisi Oulussa ketään, joka hoitaisi lasten talouden. Ei minua se Maija meno miellytä, mutta kyllä kai se voisi mennä. Hän on kumminkin aina palkolleen vaatelias, joten on otettava selvä tästä.
Kurikassa tehdään parhaillaan kuivaustelineitä. Kalliiksi tulivat nekin, mutta kesken ei jätetä. Walmiiksi tulevat noin 3 viikon kuluttua. Niihin mahtuu kerralla noin 40 hehtoa. Ja enempikin voi saada. Laittakaa te kiuas minä puuhaan muut sinne. Hyvä ja kookas, myös palomuurit seinää vasten. Perustukseen on kiviä aitan luona. Neuvoin ne T:lle. Pesän kohdalle kari ja ainakin kaksinkertainen tiilipohja. Myös pesän eteen suoja. Kyllä tarvittaisiin vielä ohjeitani paikalla. Ehkä hankin sitten väkisten tilaisuuden. En ehdi nyt enempää. Syd. terveiset Kyöstiltäsi”