Kirje 1922-1-23, Helsinki

Rakkaimpani! Lähetän tämän mukana Kemppaisen erokirjan. Sitä et saa antaa hänelle ennen kuin hän antaa 50 markkaa sinulle. Olen kirjoittanut hänelle ja ilmoittanut tämän. Minulla on ollut tästä paljon harmia. Asioimistoimisto vaati 732 mk. Minä tinkasin 432 mk hänen käytöksensä tähden, mutta arvaat sen minua harmittaneen, kun tuollaisen miehen papereita ollenkaan jätin. Olen perinyt häneltä 400 mk. Tästä 50 markasta menee 32 markkaa tuohon laskuun ja minulle suoranaisia menoja 18 markkaa. Helpompi on yhtyä, kun erota siitäkin siteestä. Hän ei ole edes tällä vielä irti, eikä ilman apuani olisi päässyt alkuunkaan. Olen tämän roskan johdosta niin harmissaan, etten muuta kirjoita. Tervehdykseni KyöstisiJK. Se kirje, jonka tänne ohjasit oli Orismalan oppilaalta Eino Nisulalta. Hän pyrki harjoittelijaksi. En kumminkaan ota ketään ilman Björkenheimin suositusta. Kysäsepä mitä karjakko tästä sanoo. Kirjeestä päättäen on hän vähän kehittynyt poika, vaan älä sano tätä etukäteen. Ehkä otamme kaksi molempiin taloihin vai mitä tuumit tästä?”