Kirje 1922-10-18, Helsinki

Helsinki 18/X 22 Rakkaimpani! ”Kiitos kirjeestäsi. Otto Ohtamaa on velkaa 500 mk, mutta sen lupasin maksaa kun saavat talon perinnöksi.Tulkoon 1 pnä marraskuuta Heikkilään, sillä jos miten olisi, täytyy minun silloin päästä kotiin.Werojen maksusta summat saat kassakirjasta. Kirjoitin ne jo muististani siihen tilaselitykseen paitsi kruununveron, joka huhtikuussa maksettiin ja lienee vähän yli 1000 mk.
Sitä toverikunnan juhlaa en pidä niin merkitsevänä, että juuri sitä varten menisimme, mutta en sitä vastusta, jos niin haluat. Woi olla, että jos joudun hallitukseen niin en saa olla viikkoa kotona kuten puhemiehenä. Silloin olisi mielelläni Oulun kirkossa, kun Weikko pääsee ripille. Muuten tuntuu siltä, etten voi vielä varmuudella päättää sinne menoani, mutta jos Sinä menet niin voisihan siellä käydä, vaikka herttaisen saunan menetämme.
Poikien raportit tarkastan heti. Edelliset viipyivät, mutta kirjoitin, että se ei ole poikien syy. Jos pojat lähtevät ennen kuin raportit tulevat, niin ota heidän osoite, että voi lähettää perään. Tietysti vietät pojat asemalle, jotka ovat olleet meille suurena tukena. Sano minunkin puolestani kiitokset heille.
Nyt pitäisi heti korjata poikien lattia ja multapenkit. Samoin väentupa, josta on yksi niskakin poikki. Koeta saada sinne vaikka Sarja Heikki Eedun kanssa, jos ei Junnu jouda. Iisakki myös siihen pystyy, mutta ei taida päästä myllystä. Arvia myös voisitte pitää. Kirjoitan myös lapsille. Minä sain maksaa nyt korot Saalastin velasta, kun ei Fiia saanut maksetuksi. Saa nähdä, miten saan nyt rahaa kokoon, että saamme väen, verot ja traktorin maksetuksi. Sydämelliset terveiset Kysötiltäsi”
JK. Jos se poikain kamarin lattia on niin huono, että täytyy uusi panna, niin otetaan lankut Muhjalan salista, koska ne eivät vielä ole kiinni. Toivon entisen kelpaavan. Ja jos lisää tarvitsee, niin Muhjalan toisessa kerroksessa on ellei muualla. Sieltä saa myös, jos tuvan lattiaan tarvitsee. Siihen kamariin pitäisi muurata takkakin. Mutta ehkä täytyy se jättää. Kumminkin ne kamarien tornit pitäisi muurata suoraan ylös katolle, kun nykyään ovat sangen mutkikkaasti yhdistetyt. Uusille harjoittelijoille en ole vielä kirjoittanut, vaikka aioin sen tehdä. Emma kai pääsee siinä kyytissä, kun tulee se Rantsilan ja Pulkkilan tyttö.”