Kirje 1922-2-2, Nivala

Rakkaimpani! ”Wieno meni Ouluun keskiviikkoa vasten yöllä. Esteri Lohikoski meni samassa kyydissä setänsä hautajaisiin. Wieno meni hyvin virkeänä. Luulen hänen ajatelleen useammalta puolen niitä asioita, joihin hän on herännyt. En olisi toivonut hänen vielä tulevan tietoiseksi näistä, vaan niin on käynyt, vaan ehkäpä näin on parasta. Odotin vähän kirjettäsi, vaan tietysti sinun täytyi vastata Wienolle ensinnä.Ransu toi Apun pois ja sanoi, etteivät he rupea sillä ajamaan. Karia ajetaan tähän kotiin ja Tarvanalla lantaa Korpihaalle. On sievät ilmat ja niin keväistä jo. Kunpa tulisi suvi, niin että mylly rupeaisi pyörimään, niin olisi se siunattu se myllyssä kulku.
Katri on vain niin väikkyvä, ettei tahdo päästä sängystä eriksi. Nyt on ruvennut hänen korviinsa pistämään, ettemme ole paljon nukkuneet kahtena viime yönä. Olisin mennyt lääkäriinkin, vaan hän oli mennyt Helsinkiin, niin täytyy odottaa, mitä tämä päivä tuo mukanaan. Nyt Katri nukkuu, neljältä yöllä rupesi nukkumaan ja uni on nyt hyvin rauhallista. Täällä sairastetaan oikein kovasti. Taloissa on sairaita useampiakin ja lääkärillä ei ole työtä. On se oikein kumma, vaan yleisön mieltä ei muuta kuin lääkäri itse.
Mitään erikoista ei tänne kuulu. Alamaa vain pyytää Sinua tulemaan, kun on paikallisosaston kokous. Mustakallio kävi noutamassa osoitteesi. Täällä on ensi sunnuntaina kirkkokansan kokous siitä uskonnon opetuksesta kouluissa. Lopetan, sillä postiin on kiire. Tulethan kotiin katsomaan omasi”