Kirje 1922-4-21, Helsinki

Rakkaimpani! Kiitos kirjeestäsi1 Se on hyvin mahdollista, että Onni suunnitteli jo lähtöä. Heikki oli hyvin nolo, kun en antanut rahoja vaan lupasin ainoastaan ostaa vaatteen. Osta vain halvempaa, mutta ota hyväksyminen niiltä ennen kuin ostat.Kunnanveroihin ei sinun tarvitse antaa. Minua kiusaa se lakivastainen verotus, etten jaksa nyt maksaa. Minusta on ihmeellistä, että E voi olla mukana tietensä tämmöisessä, vaikka minä kesken verotuksen varotin, että älkää jatkako tätä. Ehkä vähän myöhemmin maksamme.
Wastenmielistä on ottaa se Eemeli sinne myllyyn, mutta täytynee se tehdä. Mutta sano heti, että käskin kaikki panna ylös. Otetaan Palosaari myös, jos on työtä myllyllä. Kysy E. onko hän perinyt myllyn saatavia ja miksei hän ole tilittänyt ja kuinka paljon niitä on, että tiedät panna ylös. Luulen, että se metsä siellä Heiskan luona on kovin pientä. Sano Sarlinille, etten halua sitä hakkuuttaa, kun aion sen luovuttaa jollekin työmiehelle tai pienelle talolle viemärin tultua sen kautta.
Lex Kallio velvottaa meitä luovuttamaan ja oikeuttaa mm. Sarlinin poikien sen saamaan. Arvi ja Otto on hakannut kotisarkaan halkoja, joten meillä on kyllä halkoja. Katso vainiolle. Ajata sahajauhoja kotiin ja Mehtälään. Olisiko siellä vielä ruumenia palaamaksi. Tarvitsemme lattioihin ja kattoihin kummassakin talossa. Mehtälän rakennusurakkaa olen suunnitellut. Maksaisin 2500 sen salvamisesta kattotuolit päälle. Tietysti omassa ruuassa. Piirustus seuraa mukana. Se on annettava työnjohtajalle, kun hän menee sinne kivijalkaa tekemään.. Puuhatkaa nyt ripeästi ne sahamiehet sinne maanantaina. Sinne pitää myös viedä kaksi hyvää köyttä, sillä ne tarvitsevat renkulle? vetäissään puita. Sarlinin saisivat hakata niiltä rämeiltä seipäitä jos tietävät rajat ja työnjohtaja katsoo niitä tarvittavan ja jos on keliä, että saa kotiin. Mitään erikoista ei kuulu. Työt ovat sujuneet hyvin. Toivotaan teille myös menestystä puuhissanne. Täytyy rientää asemalle, vaikka olisi vielä puhumista. Sydämelliset terveiset Kyöstiltäsi”