Kirje 1923-1-20, Nivala

Rakkaimpani! ”Kiitos kirjeestäsi! Olipa mukava, että se poika sai niin kehittävän paikan, eikä meidän tarvinnut sitä pelottavaa askelta ottaa häiriöksi tähän tasaiseen elämäämme.Olen iloinen, että saat siitä ehdokkaasta hyvän emännöitsijän. Kyllä hänen luulisi olevan hyvän. Saitko niitä vuodevaatteita sieltä, vai pitääkö meidän ruveta niitä enempi laittamaan?
Sitten se suruasia. Ja eihän se toki lieneekään totta. Miten voisi mies lähteä pakoon asioita, joita itse on johtanut eli ainakin jossakin määrässä on itse syypää. Semmoinen mies ei tarvitsisi miehen nimeä. On kamala ajatella, että tämä olisi totta.
Äyrityksestä en ole paljon kuullut. Kova pyry on estänyt liikkumista mihinkään. Sen verran kuulin, että meille olisi pantu äyrejä 900. En tiedä onko siihen vielä päälle vai vähän alle, sillä sanoja oli epätietoinen. Olkkonen kuului olevan hyvin sähköinen, kun hänelle oli pantu yhtä paljon äyrejä kuin Alpua Eelulle ja joku tuntui sanovan, että tämä nykyinen äyritys on kaikkea muuta kuin johdonmukainen, joten Olkkonen ei ollut aikonut panna nimeään alle. Muistelenkin Sinun häntä kannustaneen siihen, jos asiat menevät kovin hullusti.
Oulusta ovat lapset kirjoittaneet kotiin. Wieno kertoi, ettei tarvitsekaan sitä kirjaa. Kirjoittelemme tässä kolmisin. Ei voitu saunaa lämmittää, kun oli niin sakea ilma. Taidan mennä pian nukkumaan. Kaivaten omasi”