Kirje 1923-1-6, Nivala

Rakkaimpani! Kiitos kirjeestäsi. Yhä pumppu on epäkunnossa. Seppä Wierimaakin kävi sitä korjaamassa, vaan sattui silloin olemaan niin kovin tyyni, ettei moottori pyörinyt ollenkaan. Sepän mielestä on luultavaa, että vika on kaivossa. Päätimmekin heti, kun ilmat lauhtuisivat ruveta aukaisemaan kaivoa. Seppä on Pirttiperässä, niin sieltä saa hakea, jos tarvitsemme apua.Kerttu ei tulekaan sinne partiokurssille, sillä hänessä on vähän kuumetta ja kuulimme, että Helsingissä on lentsua, joten ei sovi heikon sinne lähteä.
Lapset eivät ole enää kauan kotona. He lähtevät ensi sunnuntaina Kerttu ja Kaino sanoivat juuri samaa kuin sinäkin, että jos Wieno tulee sinne niin Helvi on aina siellä ja häiriöksi on Wienon olo silloin. Kertusta Wieno sanoi, että hänen pitäisi lukea ruotsalaisia kirjoja niin olisi ruotsi selvää. Kalervon ja Kainon kieliopin tiedot ovat hyvällä alulla.
Kivipeltoa mennään huomenna hakemaan. Karjakosta ei ole kuulunut mitään myöskään väkirehuista ei ole kuulunut mitään. Niemelä on myynyt sitä olkisuovaa. Tänään käy Weikko Mantilassa kysymässä rehuja. On niin kiire postiin, että täytyy lopettaa. Lämpöinen tervehdys omasi”