Kirje 1923-2-14, Kotona

Rakkaimpani! ”Kiitos kirjeestäsi. Kyllä se on minusta ihana, kun Sinulla on hyvä koti ja hyvä emäntä. Nyt kun ruumiillisesti alat jaksaa paremmin niin henkisesti Jumala antakoon Sinulle viisautta ja voimaa johtaa kansaamme.Niin kuin kerroin oli meillä Järvi rouvineen hautajaisten aikana. Kun kaikesta puhuttiin sanoi Järvi, että kyllä se niin on, vaikka kuka mitä sanoisi, on Kallio meidän suurmiehiämme. Sitten hän kertoi, miten ystävällisesti olit kerran tullut häntä Seinäjoen asemalla tervehtimään. Hän pyysi meidän kuvaamme. En voinut antaa, kun minulla ei ollut nyt vanhana otettua kuvaa. Ja minun täytyi luvata lähettää.
Tänään olimme Laakson Ainon 50 muistoa viettämässä. Siellä oli paljon väkeä. Olimme Ainolle laulamassa. Meillä oli lauluharjoitukset ja lukkari johti kuoroa. Tolosen Katrilla on taas pikku tyttö ja Katriin on puhennut lapsivuodekuume, joten Tolonen ei ole liikkunut mihinkään.
Täällä on kovat pakkaset aina 30 asteeseen. Tulee taas niin paljon maksuja, että täytyy kait koettaa myydä lehmiä. Sahaus tulee 2000, sähkömme on maksamatta ja kruununverokin, jota on vähän toista tuhatta. Tytöt ja pojat koettavat ponnistella, ei toki ole semmoista kuin viime vuonna. Weikko on reväissyt jotenkin itseään. Hän ei kärsinyt oikein kävelläkään.”